Η Βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τον εγγονό της τον Δούκα του Κέιμπριτζ, Πρίγκιπα Ουΐλιαμ, να περιορίσει τα ταξίδια του με ελικόπτερο. Τα τελευταία χρόνια ο Πρίγκιπας Ουΐλιαμ συνηθίζει να χρησιμοποιεί αυτό το μέσο μεταφοράς μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους για να πηγαίνουν από το σπίτι τους στο Νόρφολκ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια, ανέφερε η αγγλική εφημερίδα «The Sun», η Βασίλισσα Ελισάβετ μένει ξάγρυπνη τα βράδια όταν ξέρει πως ο Πρίγκιπας Ουΐλιαμ θα ταξιδέψει με ελικόπτερο από το φόβο μιας τραγωδίας.

Ένας άγραφος κανονισμός που αναφέρει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας απαγορεύται να ταξιδεύουν μαζί, «χαλάρωσε» τα προηγούμενα χρόνια για χάρη του Πρίγκιπα Ουΐλιαμ. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, υποστήριξε η ίδια πηγή, η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε διάφορες συζητήσεις με τον εγγονό της για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Η Αυτού Μεγαλειότητά της εκμυστηρεύθηκε σε κοντινούς φίλους και αυλικούς πως θα ήθελε ο Ουΐλιαμ να σταματήσει να πετάει με ελικόπτερο ιδίως όταν έχει κακό καιρό. Είναι ιδιαίτερα ανήσυχη και μένει ξύπνια τα βράδια εξαιτίας αυτού», τόνισε χαρακτηριστικά η πηγή κρατώντας την ανωνυμία της για ευνόητους λόγους. «Η Βασίλισσα αντιλαμβάνεται πως ο Ουΐλιαμ είναι ικανός πιλότος, αλλά θεωρεί πως δεν αξίζει το ρίσκο. Γιατί (μια πιθανή τραγωδία) θα προκαλούσε συνταγματική κρίση».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, αναφέρουν οι πληροφορίες των βρετανικών tabloids, πως είναι σίγουρη ότι η μοναρχία του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε καλά χέρια με τον Πρίγκιπα Ουΐλιαμ να περιμένει τη σειρά του να γίνει Βασιλιάς μετά από τον Πρίγκιπα Κάρολο, «αλλά δεν αντέχει τη σκέψη πως κάτι κακό μπορεί να συμβεί στον Πρίγκιπα και στην οικογένειά του», προσθέτουν.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ υπηρέτησε πέντε χρόνια στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και έχει πετάξει με ελικόπτερο την οικογένειά του αρκετές φορές. Ωστόσο, τον περασμένο Σεπτέμβριο το ελικόπτερο που χρησιμοποιεί η Βασίλισσα Ελισάβετ υπέστη βλάβη, ενώ έγιναν έρευνες για τα παρολίγον ατυχήματα που είχαν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που ταξίδευαν με ελικόπτερο το 2017 και το 2019. Η βασιλική οικογένεια έδωσε 2,1 εκατομμύρια λίρες τον προηγούμενο χρόνο για ταξίδια με ελικόπτερο.