Δύο αντιμαχόμενοι Βραζιλιάνοι πολιτικοί του Αμαζονίου, επέλεξαν να διευθετήσουν τις διαφορές τους με το να τεθούν αντιμέτωποι στο ρινγκ. Πρόκειται για τον Σιμάο Πεϊσότο, δήμαρχο της Μπόρμπα – μιας πόλης περίπου 145 χιλιόμετρα νότια του Μανάους, της πρωτεύουσας της πολιτείας – και του πρώην δημοτικού συμβούλου Ερινέου ντα Σίλβα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», ο τελευταίος με το παρατσούκλι «Μιρίκο» είχε προκαλέσει δημόσια τον περασμένο Σεπτέμβριο τον δήμαρχο να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές με… μπουνιές. Ο ντα Σίλβα φέρεται να ήταν έξαλλος με τη φερόμενη αποτυχία του δημάρχου να συντηρήσει ένα waterpark και απαίτησε να αναμετρηθεί με τον πολιτικό που αποκάλεσε «αχρείο» και «απατεώνα».

Ο Πεϊσότο αποδέχθηκε την πρόκληση, δημοσιεύοντας βίντεο στο οποίο δήλωνε την αποφασιστικότητά του να συντρίψει τον αντίπαλο δείχνοντας τις γροθιές του και χτυπώντας την μπουνιά του στην παλάμη του.

Στη συνέχεια, επιχείρησε να ρίξει κάπως τους τόνους, όταν ψηφοφόροι επεσήμαναν πως πρόκειται για ανάρμοστη συμπεριφορά για πολιτικό που έχει εκλεγεί επικεφαλής του δήμου. Εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι θα πάρει μέρος μόνο σε οργανωμένο καβγά, εντός ρινγκ.

«Δεν είμαι μαχητής του δρόμου, είμαι ο δήμαρχος της Μπόρμπα», ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook, στις αρχές Νοεμβρίου. «Αλλά αν θέλει πραγματικά να παλέψουμε… είμαστε έτοιμοι, πάντα ήμουν νικητής», συμπλήρωσε.

Τελικά, την Κυριακή οι δυο τους ανέβηκαν στο ρινγκ και εκατοντάδες πολίτες πλήρωσαν για να παρακολουθήσουν την κόντρα τους, σε γυμναστήριο σχολείου της περιοχής.

Ο Πεϊσότο κατέφθασε στο ρινγκ συνοδευόμενος από συνεργάτες και με μια μαύρη πετσέτα που έγραφε «Ιησούς». Ο δήμαρχος φαινόταν επιθετικός. Δύο φορές πήγε στη γωνία του αντιπάλου και διέτρεξε το δάχτυλο στον λαιμό του, περιέγραψε το τοπικό BNC Amazonas.

Η συμπλοκή διήρκεσε 13 λεπτά και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δήμαρχος έδωσε αρκετά επώδυνα χτυπήματα, ενώ τα πρώτα δευτερόλεπτα ο 39χρονος έριξε για λίγο στο έδαφος τον αντίπαλό του. Όμως, ο 45χρονος ντα Σίλβα αντεπιτέθηκε.

Έπειτα από τρεις χαοτικούς γύρους ο δήμαρχος σχεδόν δεν μπορούσε να περπατήσει, εξαιτίας των κλωτσιών που δέχθηκε από τον αντίπαλό του, ανέφερε το BNC Amazonas. Όμως «παραδόξως ο ντα Σίλβα έχασε στα σημεία», κάτι που σύμφωνα με το Fato Amazonico προκάλεσε την αντίδραση των θεατών.

Κάποιοι Βραζιλιάνοι βλέπουν αυτή την απίθανη ιστορία ως μία ακόμη απόδειξη της εριστικής πολιτικής ατμόσφαιρας που υπάρχει στη χώρα μετά την εκλογή του Ζαΐχ Μπολσονάρο το 2018. «Εκεί έχει φτάσει η πολιτική στη Βραζιλία. Είναι τρομακτικό. Έχουμε γίνει άγρια δύση», έγραψε χαρακτηριστικά χρήστης του Twitter.