Οι σιίτες αντάρτες και οι σύμμαχοί τους αποχώρησαν σήμερα πριν ξημερώσει από το προεδρικό μέγαρο στο Αντεν, στη νότια Υεμένη, ύστερα από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός, ανακοίνωσε τοπικός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Οι πολιτοφύλακες Χούτι και οι σύμμαχοί τους αποχώρησαν από το προεδρικό μέγαρο Αλ-Μαάσικ, το οποίο είχαν καταλάβει χθες, έπειτα από αεροπορικές επιδρομές του αραβικού συνασπισμού και βίαιες συγκρούσεις με τις λαϊκές επιτροπές», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Μετά την κατάληψη του προεδρικού μεγάρου, του τελευταίου συμβόλου του κράτους που δεν είχε πέσει στα χέρια των Χούτι, οι λαϊκές επιτροπές –μια παραστρατιωτική δύναμη που υποστηρίζει τον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι– ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με τους αντάρτες, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Υπό την πίεση του συνασπισμού και των παραστρατιωτικών, οι αντάρτες και οι σύμμαχοί τους –στρατιώτες της Ρεπουμπλικανής Φρουράς που παραμένουν πιστοί στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ– αναπτύχθηκαν εκ νέου στο Χορ Μακσάρ, μια κοντινή συνοικία την οποία είχαν θέσει υπό έλεγχο αυτή την εβδομάδα.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε την αποχώρηση των σιιτών ανταρτών από το προεδρικό μέγαρο, έπειτα από την είδηση που μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ότι οι δυνάμεις πιστές στο Χάντι “κατάφεραν να απωθήσουν” τους αντάρτες από το κτίριο.