Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βουλγαρία, όταν ένα λεωφορείο, που μετέφερε τουρίστες κυρίως από τη Βόρεια Μακεδονία, έπιασε φωτιά μετά από έκρηξη και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 46 άτομα, ανάμεσά τους και 12 παιδιά.

Καθώς η αναγνώριση των τραγικών θυμάτων του δυστυχήματος έχει ήδη αρχίσει μέσω DNA, όπως αποκάλυψε η Βουλγάρα δημοσιογράφος Μπόικα Ατανάσοβα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «έχουν αναγνωριστεί δυο 4χρονες, μια 11μελης οικογένεια από τα Σκόπια, μια δασκάλα και η κόρη της».

«Το σενάριο που επικρατεί αυτή την στιγμή για τα αίτια του δυστυχήματος, είναι αυτό του ανθρώπινου λάθους» είπε επίσης η Μπόικα Ατανάσοβα για το πολύνεκρο συμβάν.

Όπως ανέφερε, μάρτυρες αποκάλυψαν ότι το λεωφορείο είχε πραγματοποιήσει στάση σε βενζινάδικο μερικά λεπτά πριν την τραγωδία και αφορά στην έκρηξη τόνισε πως μένει να φανεί αν έγινε μέσα ή έξω από το λεωφορείο.

Για το αν θα μπορούσαν να είχαν σωθεί περισσότερα άτομα -εκτός από τους επτά που κατάφεραν να σωθούν σπάζοντας τα παράθυρα του λεωφορείου- η δημοσιογράφος επισήμανε ότι ίσως σκοτώθηκε πρώτος ο οδηγός και δεν μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες για να βγει έξω ο κόσμος, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να εγκλωβιστούν.

Η αστυνομία βρίσκεται στο τόπο του δυστυχήματος, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο, μετέδωσε η δημοσιογράφος.