Αναγκαστική επιστροφή στο αεροδρόμιο του Καΐρου αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει η πτήση MS 729 της αιγυπτιακής αεροπορικής εταιρείας EgyptAir, η οποία θα εκτελούσε το δρομολόγιο Κάϊρο – Μόσχα, με αεροσκάφος τύπου Α220-300, έπειτα από μια απειλητική επιστολή περί τοποθέτησης βόμβας.

Το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου και έκανε στροφή πάνω από την Μεσόγειο περίπου μισή ώρα μετά την απογείωσή του. Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, το σκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Αίγυπτου, 22 λεπτά μετά την απογείωση του.

Μετά από έλεγχο ασφαλείας του αεροσκάφους, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα, όπως ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου.

«Μετά την προσγείωση της πτήσης MS 729 της EgyptAir, με αεροσκάφος τύπου A220-300, επιβεβαιώθηκε ότι η απειλή δεν ήταν πραγματική μετά την επανεξέταση των διαδικασιών ασφαλείας», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε εκ νέου, αλλά με άλλο αεροσκάφος το οποίο αναχώρησε νωρίτερα απόψε, με προορισμό το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, με 93 επιβάτες.