Τα «γυρνάει» η Ελβετία αναφορικά με το πλάνο προνομίων που είχε γίνει γνωστό ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καμπάνια της χώρας για την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, το ελβετικό κράτος επρόκειτο να προσφέρει σε όποιον από τους πολίτες της χώρας πείσει κάποιο φίλο ή γνωστό του να εμβολιαστεί, ένα δωρεάν γεύμα σε εστιατόριο ή εισιτήριο για το σινεμά.

Τελικά, αυτή η ιδέα της ανταμοιβής των πολιτών, που είχε προτείνει ο υπουργός Υγείας, Αλέν Μπερσέ, απορρίφθηκε καθώς δεν βρήκε καμία ανταπόκριση έγκριση στα καντόνια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ελβετία προτίθεται να αυξήσει το σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών της χώρας κατά της μόλυνσης από τον κορονοϊό με νέες πρωτοβουλίες.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα Τετάρτη στη Βέρνη από τις 8 έως τις 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια εθνική εβδομάδα εμβολιασμού.

Σε αυτήν την πρωτοβουλία εμβολιασμού περιλαμβάνονται μια καμπάνια ενημέρωσης σε όλα τα μέσα ενημέρωσης καθώς επίσης και περισσότερες κινητές μονάδες εμβολιασμού. Σε άτομα που δεν είναι σίγουρα αν πρέπει να εμβολιαστούν θα δίνεται η δυνατότητα ατομικών συζητήσεων με εκπαιδευμένο προσωπικό. Η κυβέρνηση διαθέτει σχεδόν 100 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 93 εκατομμύρια ευρώ) για αυτήν την εκστρατεία ενημέρωσης.

Στην Ελβετία έχει εμβολιαστεί πλήρως σχεδόν το 61% του συνολικού πληθυσμού.