Δεν πίστευαν στα μάτια τους εργαζόμενοι και πελάτες της γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων Walmart στη Φλόριντα των ΗΠΑ όταν είδαν το πτώμα μίας γυναίκας μέσα σε ένα φορτηγάκι παρατημένο στο πάρκινγκ.

Το σώμα της Τζανί Μπίσοπ, 67 ετών, ανακαλύφθηκε νωρίς την Τρίτη το πρωί σε Walmart στο Σεμπαστιάν, όταν αστυνομικοί κλήθηκαν να πάνε στο σημείο όπου υπήρχε αναφορά για γυναίκα σε αμάξι που «μοιάζει νεκρή».

Ο Μάικλ Τζον Ντεσπρές, ένας 56χρονος τεχνίτης, ήταν επίσης στο πολυκατάστημα και έδωσε στους αστυνομικούς περίεργες εξηγήσεις όσον αφορά για το πού βρισκόταν πριν βρεθεί το σώμα της αρραβωνιαστικιάς του.

«Όταν οι αστυνομικοί τον ανέκριναν ομολόγησε ότι σκότωσε την κυρία Μπίσοπ στην κοινή κατοικία τους και αργότερα μετέφερε τη σορό της στο πάρκινγκ της Walmart, όπου σκηνοθέτησε το περιστατικό», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Ντάνιελ Ακόστα.

Η έρευνα για τη δολοφονία βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα στοιχεία να συλλέγονται από το σπίτι και τον χώρο εργασίας του 56χρονου, καθώς και το όχημά του.

Σκεφτόταν τη δολοφονία πολλές μέρες και είχε φτιάξει και όπλο

Ο Ντεσπρές ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σκεφτόταν να σκοτώσει την αρραβωνιαστικιά του εδώ και αρκετές ημέρες επειδή ήταν «θυμωμένος» και έφτιαξε ένα όπλο χρησιμοποιώντας σχοινί και δύο λαβές για να την στραγγαλίσει την σύντροφό του.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης σημάδια στραγγαλισμού και έντονες κόκκινες κηλίδες κοντά στα μάτια του θύματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τους ντετέκτιβ, η Despres παραδέχτηκε ότι στραγγάλισε την αρραβωνιαστικιά του αργά τη Δευτέρα καθώς καθόταν σε μια καρέκλα κουζίνας. Είπε στους αστυνομικούς ότι στη συνέχεια μετέφερε το σώμα της στο κρεβάτι τους και κοιμήθηκε δίπλα της εκείνο το βράδυ πριν αλλάξει τα ρούχα της και βάλει το πτώμα της στο φορτηγάκι

Ο Ντεσπρές είπε στους αστυνομικούς ότι έβαλε και ένα ποδήλατο μέσα στο γκρι φορτηγό του ώστε να μπορέσει να διαφύγει αφού αφήσει το πτώμα της γυναίκας στο πάρκινγκ.