Ο γηραιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, πέθανε σήμερα σε ηλικία 112 ετών στο σπίτι του στο Φορ-ντε-Φρανς, στο γαλλικό νησί της Μαρτινίκας, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του έπειτα από δημοσιεύματα που είδαν το φως.

Ο λόγος για τον Ζιλ Τεομπάλντ, ο οποίος ήταν λιμενεργάτης και ναυτικός-ψαράς, γεννημένος στις 17 Απριλίου του 1909.

Οι συγγενείς του συνήθιζαν να διηγούνται ότι αυτός ο πατέρας τριών παιδιών γεννήθηκε στην πραγματικότητα το 1907, κάτι, ωστόσο, που ποτέ δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, μάλιστα, είχε συναντήσει τον υπερήλικα το 2019, μιλώντας μαζί του για τις πολλές αναμνήσεις του από την ενεργό ζωή του, τα νεανικά και παιδικά του χρόνια πριν από έναν και πλέον αιώνα.

Στη δημοσιογράφο που του μιλούσε για την ηλικία του, εκείνος απαντούσε χαμογελώντας: «Αν εξαρτάται από μένα, μπορώ να ζήσω μέχρι τα 200»!.

Κάτοικος του Πουάντ ντε Νεγκρ, στην πρωτεύουσα Φορ-ντε Φρανς, ο Τεομπάλντ ορίστηκε τον Μάρτιο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης κατοίκων της παραλίας του Πουάντ ντε Νεγκρ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.