Οι κυνηγοί παιδόφιλων στη Μεγάλη Βρετανία, τα τελευταία χρόνια, έχουν πάρα πολύ δουλειά. Όπως φάνηκε και στην εν λόγω περίπτωση που συνέβη στη Βρετανία είναι και εξαιρετικά αποτελεσματικοί καθώς ξεμπρόστιασαν έναν 54χρονο ο οποίος είχε ταξιδέψει 400 χλμ. για να συναντήσει ένα κορίτσι, το οποίο εκείνος πίστευε ότι ήταν 14 ετών και να κάνουν σεξ.

Ο Lawrence Simms έκανε το ταξίδι από το σπίτι του στο Πλίμουθ μέχρι το Ντέβον του Στάφορντσάιρ αφού αντάλλαξε διαδικτυακά μηνύματα, που όσο περνούσε ο καιρός αποκτούσαν όλο και μεγαλύτερο σεξουαλικό περιεχόμενο, με ένα προφίλ το οποίο πίστευε ότι ανήκει σε ένα μικρό κορίτσι.

Το σχέδιο του 54χρονου δεν ολοκληρώθηκε όμως καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με κυνηγούς παιδόφιλων έξω από ένα εμπορικό κέντρο.

Στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία και του κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο, γεγονός που αποκάλυψε ότι είχε κάνει κράτηση για δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Πότε ξεκίνησε η συνομιλία και η τιμωρία του

Ο Simms άρχισε να συνομιλεί με το «κορίτσι» τον περασμένο Φεβρουάριο πριν ταξιδέψει στο Πλίμουθ στις 21 Μαρτίου 2020, όπου πίστευε ότι θα έμενε μαζί του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Η επιχείρηση ξεμπροστιάσματος σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τους Phoenix Guardians, μια ομάδα κυνηγών παιδόφιλων, οι οποίοι κανόνισαν μια γυναίκα να ποζάρει ως έφηβη στις διαδικτυακές συνομιλίες.

Η είδηση ήρθε ξανά στη δημοσιότητα μιας και μετά την καταδίκη του σε 9 μήνες φυλάκιση ο εισαγγελέας Χάντερ Γκρέι δήλωσε ότι: «Ο κατηγορούμενος ταξίδεψε από το Πλίμουθ με την ελπίδα να συναντήσει το κορίτσι στο Στόουκ. Παραδέχτηκε ότι είχε επαφή μαζί της και ότι είχε προγραμματίσει συνάντηση στο ξενοδοχείο. Εκεί ωστόσο απλά θα έμεναν μαζί, ισχυρίστηκε».

Ο Σιμς καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή για δύο χρόνια για την απόπειρα εμπλοκής παιδιού σε αδίκημα σεξουαλικής πράξης. Ενώ του επιβλήθηκε επίσης ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με αναστολή για δύο χρόνια, για απόπειρα συνάντησης παιδιού μετά από σεξουαλική αποπλάνηση.

Ο δικαστής Σάλι Χάνκοκ του είπε: «Το δικαστήριο δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί συμπεριφερθήκατε έτσι.

Ο Simms επίσης για 10 χρόνια καταχωρήθηκε στο μητρώο των σεξουαλικών παραβατών ενώ θα πληρώσει και χρηματικό πρόστιμο