Αναστάτωση προκάλεσε το κήρυγμα Αρχιμανδρίτη τη Δευτέρα στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο χωριό Πλατανιστάσα της Λευκωσίας.

Ο Αρχιμανδρίτης, ο οποίος υπάγεται στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Μόρφου, πήγε στην εκκλησία του χωριού για τη λειτουργία και στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον κορονοϊό και στα εμβόλια.

Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε πως έχουν εφαρμοστεί θεραπείες με άλλα φάρμακα και όσοι νόσησαν έχουν θεραπευτεί, ενώ τόνισε πως και η εκκλησία έχει τα φάρμακά της που είναι τα μυστήρια, η εξομολόγηση, ο αγιασμός, το λαδάκι και η ενάρετη ζωή.

Μιλώντας για το περιστατικό στο SigmaLive ο Κοινοτάρχης του χωριού Πλατανιστάσα, Σάββας Μεντζής, ανέφερε πως από το κήρυγμα του Αρχιμανδρίτη ενοχλήθηκαν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους στην εκκλησία και άρχισαν να φεύγουν.

«Πολλοί ήρθαν και φώναζαν και έκαναν παράπονα, γιατί του επιτρέπουμε να λέει αυτά που λέει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, όπως είπε, βίντεο από τα όσα ανέφερε ο Αρχιμανδρίτης είχε αναρτηθεί σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ωστόσο, ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης με απειλές ζήτησε να αποσυρθεί, πράγμα που έγινε. Ο κ. Μεντζής θέλησε να ξεκαθαρίσει πως τόσο στην εκκλησία όσο και στην Κοινότητα γενικότερα, τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον ιό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.