Το Ισραήλ αγωνίζεται να περιορίσει την αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού με περισσότερα από 10.000 να καταγράφονται καθημερινά για πρώτη φορά από τα μέσα Ιανουαρίου. Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας της χώρας, την Τρίτη καταγράφηκαν 10.001 νέα περιστατικά του ιού.

Την ίδια ημέρα υπήρχαν 688 σοβαρά ασθενείς και σημειώθηκαν 25 νέοι θάνατοι που συνδέονται με την Covid-19, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παράγοντας που εκτιμάται ότι οδήγησε στη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων είναι η εξάπλωση της μετάλλαξης Delta.

Σημειώνεται πως από την αρχή της πανδημίας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα αυτή των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν μολυνθεί με κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται πως η εμβολιαστική εκστρατεία στο Ισραήλ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020 και σχεδόν το 59% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και περίπου το 19% έχει εμβολιαστεί και με μια τρίτη, αναμνηστική δόση.

Στο τέλος Ιουλίου, μάλιστα, το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκίνησε να χορηγεί αναμνηστική δόση του εμβολίου με στόχο να ενισχύσει την ανοσολογική απόκριση.

Το μέτρο αυτό κρίθηκε απαραίτητο μετά τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που έδειξαν μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την πρόληψη των μολύνσεων παρότι το εμβόλιο συνέχισε να παρέχει ισχυρή προστασία από τη σοβαρή νόσηση, όπως γράφει το dpa.