Βομβιστής αυτοκτονίας, μέλος των Ταλιμπάν, ανατινάχθηκε σήμερα στα περίχωρα της Καμπούλ την ώρα που διερχόταν λεωφορείο που μετέφερε αφγανούς στρατιώτες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι στρατιώτες και να τραυματιστούν 11, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Νταουλάτ Ουαζίρι δήλωσε ότι ένας πεζός καμικάζι έβαλε στόχο το λεωφορείο στην περιοχή Ταρακίλ, ανατολικά της Καμπούλ, νωρίς σήμερα το πρωί, την ώρα που το προσωπικό του στρατού μετέβαινε στην εργασία του.

«Δυστυχώς, χάσαμε έξι στρατιώτες, ενώ 11 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας», δήλωσε. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν που ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί στρατιώτες είναι 12 και οι τραυματίες 13.

Την ίδια ώρα, πέντε αφγανοί μαθητές σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή ξένων δυνάμεων, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Η διεθνής συμμαχία (ISAF), πάντως, δεν έχει σχολιάσει ακόμη την πληροφορία. Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε χθες στη βόρεια επαρχία Παρουάν, όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο Μοχάμεντ Ζαμάν Μαμοζάι, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

(φωτογραφία αρχείου)