Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ενημέρωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.548 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 52.789 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 538.942 νεκρούς επί συνόλου 19.262.518 μολύνσεων.

Η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Μεξικό: 233 θάνατοι και σχεδόν 13.000 κρούσματα σε 24 ώρες   

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 233 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 12.821 κρούσματα του SARS-CoV-2, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τρίτο κύμα.

Κατά τα δεδομένα του υπουργείου, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 235.740 νεκρούς επί συνόλου 2.629.648 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει όμως πως ο επίσημος απολογισμός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι πολύ υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας πρόσφατα έδειξαν, για δεύτερη φορά φέτος, πως οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στην πραγματικότητα είναι σχεδόν 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Ταϊλάνδη: Ένα ακόμη ρεκόρ με 9.692 κρούσματα σε 24 ώρες   

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή ένα αρνητικό ρεκόρ ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, με 9.692 μολύνσεις να επιβεβαιώνονται τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς η χώρα πασχίζει να θέσει υπό έλεγχο το νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν επίσης 67 νέοι θάνατοι ασθενών με την Covid-19.

Από την αρχή της πανδημίας ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα έχει φθάσει τους 3.099 νεκρούς μέχρι εδώ, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 381.907.

Νότια Κορέα: Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει επιπλέον μέτρα περιορισμού στις συναθροίσεις

Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή επιπλέον περιορισμών στις ιδιωτικές συναθροίσεις σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν 1.536 νέες μολύνσεις του νέου κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Νότια Κορέα, για μήνες ένα παράδειγμα επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας της Covid-19 καθώς διατηρούσε υπό έλεγχο τον αριθμό των κρουσμάτων, με τεστ, ιχνηλάτηση και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κρουσμάτων που τροφοδοτείται από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του ιού.

Ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ ζήτησε από τις τοπικές κυβερνήσεις να εναρμονίσουν τα όρια του αριθμού των ατόμων που μπορούν να συναθροίζονται σε λιγότερα από τέσσερα άτομα για να αποφευχθεί η σύγχυση στη μη μητροπολιτική περιοχή, όπου τα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, μετά την επιβολή ενός ημι-lockdown στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ.

«Αν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται, τονίζω ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να περιορίσουμε περαιτέρω τον αριθμό των συγκεντρώσεων μετά τις 6 το απόγευμα εκτός της μητροπολιτικής περιοχής», είπε σήμερα ο Κιμ Μπου-κιουμ σε μια κυβερνητική σύσκεψη, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Οι συνολικές λοιμώξεις στη χώρα των 52 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχονται πλέον σε 175.046 και 2.051 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην Covid-19 από την αρχή της πανδημίας.

Γερμανία: 18 θάνατοι και 1.456 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες   

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1.456 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.741.781, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 18 ασθενών με την Covid-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 91.337 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.