Ραγδαία είναι η αύξηση που παρουσιάστηκε την τελευταία εβδομάδα στα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία. Όπως επισημαίνει έρευνα του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe οι μολύνσεις είναι κατά 61% περισσότερες ενώ οι εισαγωγές στο νοσοκομείο μειώθηκαν κατά 11,3% και οι θάνατοι κατά 35,8%.

Σύμφωνα με τον Νίνο Καρταμπελότα, πρόεδρο του ιδρύματος Gimbe, η αύξηση των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο αριθμός των καθημερινών τεστ διάγνωσης του ιού παρουσιάζει διαρκή μείωση.

Σε ό,τι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, τις τελευταίας επτά ημέρες -σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα- οι εισαγωγές ασθενών με covid 19, μειώθηκαν κατά 16%.

Η έρευνα του ιδρύματος Gimbe, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων προβλέπει επίσης, ότι παρά την συνεχιζόμενη αύξηση των περιστατικών, η πίεση που αναμένεται να δεχθούν οι υποδομές του συστήματος υγείας, θα είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με τα δυο προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

«Η αχίλλειος πτέρνα της Ιταλίας, βέβαια, συνεχίζει να αποτελείται από τα 4,77 εκατομμύρια πολιτών άνω των 60 ετών, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό τους κύκλο», σημειώνει το ίδρυμα Gimbe. Μάλιστα, 2,2 εκατομμύρια εξ αυτών δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.