Πίεση δέχονται πλέον τα νεκροτομεία της Ναμίμπιας και η χωρητικότητά τους εξαντλείται καθώς οι θάνατοι ασθενών με την COVID-19 αυξάνονται ραγδαία, όπως δήλωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Υγείας της χώρας, ο Καλούμπι Σανγκούλα.

«Δεν αντιμετωπίζουμε κρίση ακόμη, αλλά είναι λόγος ανησυχίας. Την κατάσταση έχει επιδεινώσει η αύξηση των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, ωστόσο έχουμε πτώματα που δεν έχει αναζητήσει κανένας εδώ και πέντε χρόνια», παραδέχθηκε ο υπουργός.

Η Ναμίμπια έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Η χώρα κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα 88 θανάτους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο Δρ. Σανγκούλα υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και οι πολίτες πρέπει να τηρούν τα μέτρα για να περιοριστούν οι μολύνσεις.

Κατά τα επίσημα στοιχεία, η Ναμίμπια έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 920 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 59.092 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.