Ο Φρέντι Φίγκερς έπιασε στα χέρια του ηλεκτρονικό υπολογιστή στα 9 του.

Ήταν παλιός και δεν δούλευε, γέννησε ωστόσο τον αθεράπευτο έρωτα του μικρού με την τεχνολογία, αυτόν που θα τον μετέτρεπε σε εφευρέτη, επιχειρηματία και κροίσο τελικά στις τηλεπικοινωνίες, ένα μέλλον που λίγοι θα μπορούσαν να έχουν προβλέψει.

«Μην αφήνετε τις περιστάσεις να καθορίζουν το ποιοι είστε», λέει εκείνος.

Ο εκατομμυριούχος εφευρέτης που είχε εγκαταλειφθεί δίπλα σε κάδο σκουπιδιών ως μωρό

Ο 31χρονος σήμερα Φρέντι Φίγκερς έμαθε στα 8 του την αλήθεια, όταν ρώτησε τον πατέρα του για τη γέννα του: «Μου είπε ‘‘άκου, θα σου τα πω όπως έχουν, Φρεντ. Η βιολογική σου μητέρα σε παράτησε στα σκουπίδια. Εγώ και η Μπέτι Μέι δεν θέλαμε να σε στείλουμε σε ανάδοχες οικογένειες, κι έτσι σε υιοθετήσαμε. Και είσαι ο γιος μου’’».

Ο Φρέντι είχε εγκαταλειφθεί πράγματι όταν ήταν 4 μηνών δίπλα σε κάδο σκουπιδιών σε επαρχία της Φλόριντα. «Όταν το έμαθα αυτό, είπα ‘‘εντάξει, είμαι σκουπίδι’’ και ένιωσα ανεπιθύμητος. Αλλά με έπιασε από τον ώμο και μου είπε ‘‘άκου, μην το αφήσεις ποτέ να σε απασχολήσει’’».

Ο πατέρας του ήταν εργάτης και η μητέρα του δούλευε στα χωράφια. Όλοι έμαθαν όμως την ιστορία του και τον κορόιδευαν ως παιδί.

Όταν έγινε 12, οι ικανότητές του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν μπορούσαν πια να περάσουν απαρατήρητες.

Στα 15 του αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο για να φτιάξει τη δική του εταιρία υπολογιστών! Έφτιαξε ένα πρόγραμμα σαν τους χάρτες της Google, πριν τους χάρτες της Google φυσικά, και το πούλησε έναντι 2,2 εκατ. δολαρίων.

Αρκετές και εξαιρετικά επικερδείς εφευρέσεις αργότερα, το 2008 έφτιαξε μια δική του τηλεπικοινωνιακή εταιρία και το 2011, στα 21 του, ήταν ο νεότερος ιδιοκτήτης τηλεπικοινωνιακού παρόχου των ΗΠΑ (Figgers Communication).

Το 2014 λάνσαρε το δικό του smartphone (Figgers F1) και το 2019 βγήκε στην αγορά η τρίτη εκδοχή του (Figgers F3).