Πατέρας και πρώην διευθυντής σχολείου αθωώθηκε για τη σεξουαλική επίθεση στην 9χρονη κόρη του, καθώς πάσχει από σεξυπνία και ήταν κοιμισμένος όταν την άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο.

Ο Αυστραλός δήλωσε στο δικαστήριο ότι παρατήρησε έκπληκτος την αστυνομία να τον συλλαμβάνει τον Νοέμβριο του 2019. Από τους αστυνομικούς πληροφορήθηκε ότι η κόρη του τον είχε κατηγορήσει για κακοποίηση.

Πώς αθωώθηκε για τη σεξουαλική επίθεση στην 9χρονη κόρη του

He was asleep and oblivious when the assault occurred.

Posted by Daily Mail on Thursday, June 3, 2021

Εκείνος δεν αμφέβαλε ποτέ ότι η μικρή έλεγε την αλήθεια, μόνο που δεν θυμόταν να την είχε αγγίξει με σεξουαλικό τρόπο τις δύο φορές που κοιμήθηκαν στο ίδιο κρεβάτι.

Και έλεγε την αλήθεια. Το δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας τον αθώωσε όταν οι εμπειρογνώμονες που τον εξέτασαν κατέθεσαν πως πάσχει από σεξυπνία (sexsomnia), μια διαταραχή που κάνει τον άνθρωπο να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις ενώ κοιμάται.

Ο όρος ανήκει σε καναδό καθηγητή και είναι αναγνωρισμένος ψυχιατρικά από το 2003. Η εισαγγελία το αποδέχτηκε αυτό, ό,τι έκανε ο πατέρας δεν έγινε σκόπιμα. Και δεν θα μπορούσε να έχει κανέναν έλεγχο των πράξεών του.

Η μικρή πήγε μια μέρα στη μαμά της, που είχε μόλις χωρίσει από τον άντρα της, και της είπε πως κάτι «φριχτό» της είχε συμβεί από τον μπαμπά. Το κορίτσι είχε πάει να κοιμηθεί μαζί του γιατί είχε τρομάξει από έναν θόρυβο και ένιωσε ξαφνικά το χέρι του μπαμπά σε σημείο που δεν θα έπρεπε να είναι.

Του φώναξε δυνατά «όχι!». Εκείνος μετακίνησε το χέρι του σε άλλο σημείο, μουρμουρίζοντας κάτι. Σύντομα όμως έβγαλε το χέρι του και άρχισε να ροχαλίζει. Δύο φορές συνέβη αυτό σε διάστημα μερικών μηνών.

Η μητέρα αποκάλυψε τελικά πως και εκείνη την είχε αγγίξει με σεξουαλικό τρόπο κάποιες φορές στον ύπνο του, όταν ακόμα ήταν ζευγάρι, χωρίς να έχει ανάμνηση την επόμενη μέρα. Ακόμα και πρώην σύντροφοί του κατέθεσαν στη δίκη ότι αυτό είχε συμβεί και σε εκείνες.

Οι ψυχίατροι που τον εξέτασαν επιβεβαίωσαν πως δεν προσποιείται τα συμπτώματα. Ο δικαστής Richard Weinstein έκρινε ότι ο πατέρας δεν έχει παιδοφιλικές τάσεις.