Ένα νέο βίντεο έδωσε πριν κάποιες ώρες στη δημοσιότητα ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος προκαλεί σταθερά… πονοκεφάλους στην κυβέρνηση της Τουρκίας με τα όσα λέει. Φαίνεται, μάλιστα, να έχει μεγάλο κοινό, καθώς πλησιάζουν τα 12.000.000 οι θεάσεις στο τελευταίο του υλικό.

Σε αυτό το νέο βίντεο, με τίτλο «τα δέντρα που μεγάλωσαν στη θύελλα, αντέχουν τη βροχή», απειλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις σε μια βδομάδα. Μάλιστα, έστειλε μήνυμα προς τους «εχθρούς» του ότι θα τους νικήσει «με ένα τρίποδο και μια κάμερα».

Ο Πεκέρ έκανε δηλώσεις σχετικά με τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τα όπλα που στάλθηκαν στη Συρία. Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η Cumhuriyet, ανέφερε πως αυτή η επιχείρηση οργανώθηκε από τη SADAT (International Defense Consulting Construction Industry and Trade Inc.), η οποία ιδρύθηκε υπό την ηγεσία στρατιωτών που απολύθηκαν από τον Τουρκικό Στρατό λόγω «αντιδραστικών δραστηριοτήτων», ενώ είπε πως «δεν τα έστειλα εγώ».

Επίσης, όσον αφορά την Παλαιστίνη, ανέφερε πως η Άγκυρα έκανε πράξεις τα όσα έλεγε για το Αζερμπαϊτζάν και το Κατάρ, ενώ στο θέμα της Παλαιστίνης είναι μόνο λόγια. «Γιατί δεν στέλνετε μη επανδρωμένα στην Παλαιστίνη, όπως κάνατε στο Αζερμπαϊτζάν; Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται φωνάζοντας έξω από το τέμενος».

Εδώ και σχεδόν έναν μήνα, ο Πεκέρ δημοσιεύει στο YouTube βίντεο, στα οποία κατηγορεί υψηλόβαθμους αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών τους για βιασμό, δολοφονία ή διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 40χρονος μαφιόζος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, όμως παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας, είχε καταφερθεί -μεταξύ άλλων- εναντίον του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο κατηγορούσε ότι τον πρόδωσε, αφού τον είχε για κάποιο διάστημα υπό την προστασία του.

Ο Σοϊλού και άλλα πρόσωπα, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Πεκέρ, απορρίπτουν τις κατηγορίες του. Επίσης, έπειτα από εβδομάδες σιωπής, την προηγούμενη εβδομάδα ο Ερντογάν στήριξε τον υπουργό του δημοσίως, αλλά η αργή αντίδραση προκάλεσε συζητήσεις.