Πριν μερικές ημέρες, η Rolls-Royce παρουσίασε το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο. Πρόκειται για το μοντέλο Boat Tail, αξίας 23 εκατ. ευρώ, που παίρνει την έμπνευσή της από τα γιοτ – εξού και το όνομα «boat tail», που σημαίνει «η πρύμνη του σκάφους».

Σύμφωνα με το Page Six, πίσω από το εντυπωσιακό όχημα βρίσκεται ένα από τα πιο ισχυρά ζευγάρια στον κόσμο της σόουμπιζ, η Μπιγιονσέ και ο Jay-Z.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια «ειδική παραγγελία» του ζεύγους, που ήθελε να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο-κόσμημα, κάτι ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η μπλέ σκούρα Rolls-Royce με αφαιρούμενη οροφή διαθέτει επίσης ένα πορτμπαγκάζ κατασκευασμένο από ξύλο ενώ στην καμπίνα των επιβατών περιλαμβάνει ένα ψυγείο που χωρά δύο σαμπάνιες, ποτήρια, ασημένια μαχαιροπήρουνα, πορσελάνινα πιάτα και περιστρεφόμενα τραπεζάκια με ασορτί ξύλινες καρέκλες.

Επίσης υπάρχουν δύο ρολόγια Bovet 1822, ένα αντρικό και ένα γυναικείο, τα οποία είτε φοριούνται στο χέρι, είτε τοποθετούνται στο ταμπλό, ενώ στο ντουλαπάκι υπάρχει και μια ειδική θήκη για ένα άκρως συλλεκτικό στυλό της Montblanc.

Αλλά και η βρετανική Daily Mail ανέφερε συγκεκριμένα πως «το συγκεκριμένο μοντέλο είναι παραγγελία ενός εύπορου ζευγαριού».

Μια ανώνυμη πηγή της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε στην βρετανική Telegraph ότι «πιστεύουμε ότι αυτό το φανταστικό αυτοκίνητο ανατέθηκε στην Rolls-Royce από την Μπιγιονσέ και τον Jay-Z, καθώς όλες οι λεπτομέρειες εντός του οχήματος ταιριάζουν με τα αγαπημένα τους πράγματα».

Με την σειρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce, Τόρστεν Μούλερ-Οτβος, αποκάλεσε το συγκεκριμένο μοντέλο ως «το πιο φιλόδοξο έργο της εταιρείας».