Η διαβόητη αυστραλή απατεώνισσα Samantha Azzopardi καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης στη Μελβούρνη επειδή άρπαξε δυο παιδιά.

Η Azzopardi έχει καταφέρει να φτιάξει μια σειρά από ψεύτικες ταυτότητες σε διάφορες χώρες του πλανήτη, εξαπατώντας κόσμο και διωκτικές αρχές.

Ποια είναι η απατεώνισσα με τα πολλά ονόματα

Τι κοινό έχουν οι Emily Peet, Lindsay Coughlin, Dakota Johnson, Georgia McAuliffe, Harper Hernandez και Harper Hart; Όλα είναι ονόματα που ανήκουν σε μία μόνο γυναίκα, την 32χρονη Azzopardi από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Εδώ και 10 χρόνια, έχει αφήσει τη σφραγίδα της άνομης δράσης της στην Ιρλανδία, τον Καναδά, αλλά και διάφορες αυστραλιανές πολιτείες.

Καταδικάστηκε την Παρασκευή σε φυλάκιση 2 ετών για άλλη μια απάτη: παραχάραξε έγγραφα και συστάσεις ώστε να περάσει ως επαγγελματίας νταντά, προκειμένου να αρπάξει δύο μικρά παιδιά χωρίς άδεια.

Η δικαστικός της Μελβούρνης, Johanna Metcalf, είπε μάλιστα πως τα κίνητρα πίσω από το «παράξενο έγκλημα» παραμένουν ασαφή.

Η Azzopardi έχει υιοθετήσει πολλές ταυτότητες στη ζωή της. Κάποια στιγμή παρίστανε πως ήταν θύμα trafficking. Άλλοτε έλεγε πως ήταν γαλαζοαίματη από τη Σουηδία και άλλοτε γυμνάστρια από τη Ρωσία που είχε χάσει όλη της την οικογένεια σε ένα φριχτό έγκλημα φόνου και αυτοκτονίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των 20 της παρίστανε πως ήταν ανήλικη και κατάφερνε να ξεγελά τον κόσμο. Μπλεξίματα με τον νόμο είχε σχεδόν από πάντα: την έχουν απελάσει από χώρες και έχει εκτίσει σύντομες ποινές φυλάκισης.

Στο δικαστήριο ακούστηκε πως έχει διαγνωστεί με σοβαρής μορφής διαταραχή προσωπικότητας, αλλά και φανταστική ψευδολογία, μια κατάσταση που έχει να κάνει με την εξαπάτηση και την παθολογική ψευδολογία.

Η Azzopardi καταδικάστηκε για μια υπόθεση του 2019, όταν έπιασε δουλειά ως νταντά σε μια οικογένεια γαλλικής καταγωγής και πήρε τα παιδιά μια βόλτα. Μόνο που αντί να τα πάει στο πάρκο, τα πήρε ένα ταξίδι 200 χιλιομέτρων, μέχρι να την εντοπίσει η αστυνομία.

Η δράση της είναι γνωστή και στην Ιρλανδία, όταν βρέθηκε να ζει στο Δουβλίνο το 2013 και δήλωνε θύμα trafficking. Κάτι αντίστοιχο έκανε και στο Κάλγκαρι του Καναδά. Ήταν 26 ετών και παρίστανε το 14χρονο θύμα κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Εκατοντάδες ιστορίες κυκλοφορούν για τη δράση της, η οποία φαίνεται πως δεν έχει τέλος…