Αίσθηση προκάλεσαν οι κατηγορίες του «νονού» του οργανωμένου εγκλήματος, Σεντάτ Πεκέρ, εναντίον κορυφαίων αξιωματούχων και συμμάχων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για διαφθορά και άλλα εγκλήματα. Ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς, υπερασπίσθηκε τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησής του και δήλωσε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει μέχρι σήμερα μια σειρά από βίντεο του Πεκέρ, ενός καταδικασμένου αρχηγού συμμορίας. Οι κατηγορίες αφορούν υποθέσεις που πάνε δεκαετίες πίσω. Όπως φαίνεται μάλιστα απειλούν να αμαυρώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης Ερντογάν, που ήδη δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, που εν μέρει οφείλονται στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αυτού του τελευταίου, όμως τα βίντεο έχουν προκαλέσει τις σφοδρές επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, απειλώντας την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Σοϊλού κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Σεντάτ Πεκέρ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και κατά την πρώτη δημόσια αναφορά του στο θέμα αυτό, ο Ερντογάν υποστήριξε πως ο στόχος των βίντεο είναι να βλάψουν την Τουρκία.

Η κυβέρνηση θα καταδιώξει εγκληματίες του οργανωμένου εγκλήματος σε όλο τον κόσμο, θα τους φέρει πίσω στην Τουρκία και θα τους παραδώσει στον νόμο για να ματαιώσει αυτά τα «παιγνίδια», επισήμανε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.