Μπήκε… κατά τύχη σε ένα κινέζικο ριάλιτι σόου για boy band και έφτασε μέχρι τον τελικό παρά το γεγονός ότι ζητούσε από το κοινό να τον ψηφίσει για να αποχωρήσει. Ο Ρώσος κατάφερε τελικά να φύγει από το παιχνίδι μετά από σχεδόν τρεις μήνες.

Η ιστορία του 27χρονου Βλαντισλάβ Ιβάνοφ από το Βλαδιβοστόκ δημοσιεύεται σε αρκετά διεθνή ΜΜΕ. Έφυγε από το ριάλιτι Produce Camp 2021 το Σάββατο 24 Απριλίου, ενώ οι θεατές είχαν αγνοήσει τις εκκλήσεις του για να αποχωρήσει και τον έφτασαν μέχρι τον τελικό.

Ο Ιβάνοφ, ο οποίος μιλά Κινέζικα, μπήκε αρχικά στο σόου ως καθηγητής. Αλλά τον προσκάλεσαν να υπογράψει συμβόλαιο ως διαγωνιζόμενος όταν οι σκηνοθέτες είδαν ότι είναι εμφανίσιμος. «Με ρώτησαν αν θα ήθελα να δοκιμάσω μια νέα ζωή», είπε ο ίδιος στη διάρκεια του σόου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο 27χρονος φάνηκε να μετάνιωσε την απόφασή του σχεδόν αμέσως, αλλά δεν μπορούσε να αποχωρήσει χωρίς να παραβιάσει το συμβόλαιό του.

Η έλλειψη ενθουσιασμού του ήταν εμφανής στις ερμηνείες του που γίνονταν με μισή καρδιά, δίπλα σε άλλους διαγωνιζόμενους πολύ πιο ενθουσιασμένους.

Με το καλλιτεχνικό όνομα Lelush, ο 27χρονος καλούσε το κοινό να τον καταψηφίσει, λέγοντας ότι δεν θέλει να είναι ανάμεσα στους 11 νικητές του σόου, που είναι υποχρεωμένοι βάσει συμβολαίου να δημιουργήσουν μια μπάντα. «Μη με αγαπάτε, δεν θα έχει αποτέλεσμα», είπε κάποια στιγμή. Οι θεατές όμως τον κράτησαν στο ριάλιτι για σχεδόν τρεις μήνες.

Τα σόου αυτού του είδους έχουν γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλή στην Κίνα. Στο συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι μπήκαν σε κοιτώνες σε ένα νησί στην επαρχία Hainan ενώ για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, τους κατασχέθηκαν και τα κινητά τους τηλέφωνα. Όποιος ήθελε να σπάσει το συμβόλαιό του και να φύγει στα μέσα της σεζόν, που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου, έπρεπε να πληρώσει ένα υψηλό πρόστιμο.

Κι ενώ οι επικριτές αμφισβητούν τη διαφάνεια της ψηφοφορίας σε αυτές τις εκπομπές, ο Ιβάνοφ φαίνεται πως συγκίνησε και εμφανίστηκε ως αντι-ήρωας στο κινεζικό κοινό.

Οι θαυμαστές, ορισμένοι σοβαρά και άλλοι ειρωνικά, τον χαρακτήρισαν ως τον «σκλάβο με τον πιο μίζερο μισθό». «Μην τον αφήσετε να τα παρατήσει», σχολίασε ένας θεατής σε ένα βίντεο του Ιβάνοφ.

Ο 27χρονος, που έγινε αστέρι του κινεζικού ριάλιτι παρά τη θέλησή του, έφτασε μέχρι το τελευταίο επεισόδιο το Σάββατο, όπου δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους για να συμμετέχει στο boy band. Ο ίδιος εμφανίστηκε ανακουφισμένος…