Συναγερμός έχει σημάνει στο Χονγκ Κονγκ μετά τον εντοπισμό 49 κρουσμάτων κορονοϊού σε επιβάτες πτήσης από το Νέο Δελχί.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ απαγόρευσαν τη Δευτέρα τις πτήσεις από την Ινδία, τις Φιλιππίνες και το Πακιστάν.

Οι ταξιδιώτες είχαν φτάσει στο Χονγκ Κονγκ στις 4 Απριλίου με πτήση της ινδικής εταιρείας Vistata, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το Χονγκ Κονγκ καταγράφει από τον Ιανουάριο λιγότερα από 50 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως, γεγονός που καθιστά το περιστατικό ακόμη πιο σοβαρό.

Οι αρχές της πόλης αποφάσισαν χθες να απαγορεύσουν για τις επόμενες 14 ημέρες τις πτήσεις από την Ινδία, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, τρεις χώρες που θεωρούνται ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου, μετά και τον εντοπισμό για πρώτη φορά ενός εγχώριου κρούσματος παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού.

Η Ινδία είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο με τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας, ενώ χθες Δευτέρα καταγράφηκε ακόμη ένα ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊου και επιβλήθηκε εξαήμερο lockdown στους 20 εκατομμύρια κατοίκους του Νέου Δελχί.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Vistara έχει χωρητικότητα 188 επιβατών, όμως οι αρχές του Χονγκ Κονγκ δεν διευκρίνισαν πόσοι επέβαιναν στην εν λόγω πτήση.

Όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για τρεις εβδομάδες. Στη διάρκεια της καραντίνας αυτής εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα μεταξύ των επιβατών της πτήσης της Vistara. Προκειμένου κάποιος να ταξιδέψει στο Χονγκ Κονγκ πρέπει να έχει αρνητικό τεστ κορονοϊού το αργότερο 72 ώρες πριν την αναχώρησή του.

Το Χονγκ Κονγκ, μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες πόλεις παγκοσμίως, κατάφερε να περιορίσει μέχρι στιγμής την επιδημία του κορονοϊού λαμβάνοντας πολύ δραστικά μέτρα, επιβάλλοντας αυστηρή καραντίνα και κάνοντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για το σύνολο του πληθυσμού.

Μεταξύ των σχεδόν 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων του καταγράφηκαν λίγα περισσότερα από 11.070 κρούσματα και 209 θάνατοι από covid-19.

Μέχρι σήμερα σχεδόν το 10% των κατοίκων έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της covid-19.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.