Όταν η ιδιοκτήτριά του κατέρρευσε στην άκρη του δρόμου εξαιτίας μιας κρίσης που έπαθε, ο σκύλος έκανε τα πάντα για να τη βοηθήσει. Βγήκε μάλιστα στον δρόμο και σταμάτησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο.

Η Χάλεϊ Μουρ από την Οτάβα του Καναδά είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της Κλόβερ στη γειτονιά της το πρωί της περασμένης Τρίτης όταν ξαφνικά κατέρρευσε στην άκρη του δρόμου, όπως φαίνεται από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

Ο σκύλος της αντέδρασε γρήγορα. Απελευθερώθηκε από το λουρί και βγήκε στον δρόμο σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει τους οδηγούς που περνούσαν, σύμφωνα με όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

«Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Ο σκύλος μπλόκαρε τον δρόμο μου» Βγήκε κατά κάποιο τρόπο στον δρόμο για να μπλοκάρει το φορτηγάκι μου», δήλωσε ο Ντρόντεν Όατγουεϊ, ο οδηγός που σταμάτησε για να βοηθήσει τη Μουρ.

«Όλη την ώρα που έβγαινε στον δρόμο είχε τα μάτια της στην Χάλεϊ. Δεν πήρε το βλέμμα από εκείνη. Κράτησε τις αποστάσεις από εμένα αλλά βεβαιώθηκε ότι η ιδιοκτήτρια ήταν εντάξει και αυτό ήταν απίστευτο», ανέφερε.

Ο οδηγός βγήκε από το φορτηγάκι για να τσεκάρει τη Μουρ την ώρα και μια γειτόνισσα είδε την Κλόβερ, δήλωσε η Ντανιέλ Πίλον, που σταμάτησε επίσης για να βοηθήσει.

Κάλεσαν ένα ασθενοφόρο για τη Μουρ, βρήκαν στη συνέχεια πού μένει με τους γονείς της.

Η Μουρ που δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες είναι καλά στην υγεία της και δεν έχει ιδέα τι προκάλεσε την ξαφνική κρίση. «Το μόνο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω στο ασθενοφόρο πολύ μπερδεμένη», είπε.

Ως ανταμοιβή για την αντίδρασή της, η Κλόβερ κέρδισε μια μεγάλη μπριζόλα για βραδινό.