Ένας άνθρωπος δέχθηκε πυρά και τραυματίστηκε σοβαρά και τουλάχιστον 7 συνελήφθησαν σήμερα καθώς η αστυνομία στο Φέργκιουσον του Μισούρι συγκρούστηκε με διαδηλωτές όταν επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας έπειτα από ημέρες ταραχών που προκάλεσε ο θάνατος ενός μαύρου εφήβου τον οποίο πυροβόλησε ένας λευκός αστυνομικός.

Δεκάδες διαδηλωτές, περίπου 200, παρέμειναν στους δρόμους μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 8:00 ώρα Ελλάδας. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης χρησιμοποίησαν μεγάφωνα για να προειδοποιήσουν τους διαδηλωτές να διαλυθούν αμέσως.

Αστυνομικοί εφοδιασμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες και ασπίδες στέκονταν ανάμεσα και πάνω στα τεθωρακισμένα οχήματα.

Ο αξιωματικός Ρον Τζόνσον, ανέφερε ότι ο άνθρωπος που δέχθηκε τα πυρά σε ένα εστιατόριο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία δεν έχει αναγνωρίσει το θύμα, ενώ αναφέρεται ότι δεν πυροβολήθηκε από την αστυνομία και ότι ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν καθώς δεν απομακρύνθηκαν από τους δρόμους μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο Τζόνσον είπε ότι οι αστυνομικοί έριξαν κροτίδες καπνού και αργότερα δακρυγόνα καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν στον τραυματία από τα πυρά στο εστιατόριο «και όχι σε σχέση με την απαγόρευση κυκλοφορίας». Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από περαστικούς προτού φθάσει η αστυνομία.

Ο αξιωματικός επίσης επισήμανε ότι κάποιος πυροβόλησε εναντίον ενός αυτοκινήτου της αστυνομίας αλλά δεν έχει συλληφθεί, ενώ προσέθεσε «Είμαι απογοητευμένος από τις ενέργειες απόψε» και σημείωσε ότι «τα πλήθη που είχαμε τις τελευταίες 2 ημέρες ήταν πολίτες που υπάκουαν, διαμαρτύρονταν».

Το πλήθος των διαδηλωτών διαλύθηκε από τις κροτίδες καπνού και τα δακρυγόνα.

Κάποιοι από αυτούς φώναζαν τα συνθήματα «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν υπάρχει ειρήνη».