Η νταντά που αποκεφάλισε ένα τετράχρονο κορίτσι και στη συνέχεια βγήκε στον δρόμο με το κεφάλι του παιδιού στα χέρια της, φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη πέντε χρόνια μετά το φριχτό έγκλημα που την οδήγησε στο ψυχιατρείο, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Η 43χρονη Gyulchehra Bobokulova «θεραπεύτηκε» από τη «χρόνια ψυχιατρική διαταραχή» που την οδήγησε να σκοτώσει την Anastasia Meshcheryakov και να περιφέρει το κεφάλι της στη Μόσχα, υποστηρίζουν γιατροί στη Ρωσία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι σοκαριστικές εικόνες της γυναίκας με το κομμένο κεφάλι του παιδιού στα χέρια της, φωνάζοντας «είμαι τρομοκράτης» έξω από σταθμό του μετρό στη Μόσχα, προκάλεσαν φρίκη. Η γυναίκα είχε υποστηρίξει ότι όλα έγιναν ως πράξη εκδίκησης για τους βομβαρδισμούς στη Συρία.

Τώρα, πέντε χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη, διότι «οι γιατροί είναι βέβαιοι πως είναι ακίνδυνη», σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται η Daily Mail.

Μετά τον θάνατο του κοριτσιού, οι γονείς του είχαν αμφισβητήσει τη δικαστική απόφαση ότι η νταντά – η οποία ζούσε για κάποια χρόνια με την οικογένεια – ήταν άρρωστη. Αποφασίστηκε όμως η Bobokulova να λάβει υποχρεωτική ψυχιατρική θεραπεία.

«Οι γιατροί είναι σίγουροι ότι η ασθενής τους είναι ακίνδυνη» ανέφερε ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός.

Η μητέρα του θύματος Ekaterina Mescheryakova είπε: «Η οικογένειά μου δεν μπορεί να αισθανθεί ασφαλής αν η Bobokulova, στο μέλλον, βρει εμένα ή το άλλο μου παιδί. Στη διάρκεια της έρευνας κατέθεσε ότι σκόπευε να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένειά μας».

Την αποκάλυψη για τα σχέδια να αφεθεί ελεύθερη η νταντά έκανε η εφημερίδα Moskovsky Komsomolets.