Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Ουόκερ Μπους, Μπιλ Κλίντον και Τζίμι Κάρτερ θα πρωταγωνιστούν σε δύο νέα διαφημιστικά μηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 μαζί με τις πρώην πρώτες κυρίες Μισέλ Ομπάμα, Λόρα Μπους, Χίλαρι Κλίντον και Ρόζαλιν Κάρτερ, ανακοίνωσε σήμερα ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ad Council, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Η επιστήμη είναι σαφής. Αυτά τα εμβόλια θα προστατεύσουν εσάς και όσους αγαπάτε από αυτή την επικίνδυνη και θανατηφόρα ασθένεια», λέει ο πρώην πρόεδρος Μπους σε ένα από τα διαφημιστικά αυτά μηνύματα κοινωνικού ωφελείας, ενώ ο Ομπάμα και ο Κλίντον παροτρύνουν τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να τερματιστεί η πανδημία και να πάμε μπροστά την χώρα μας», λέει ο Ομπάμα.

Αισθητή είναι η απουσία από τα διαφημιστικά αυτά μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού, τα οποία δημιούργησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ad Council, του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της πρώην πρώτης κυρίας Μελάνια Τραμπ. Κατά τη διάρκεια τις προεκλογικής του εκστρατείας για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές που έγιναν πέρυσι, ο Τραμπ διατυμπάνιζε ευρέως τον ρόλο της κυβέρνησής του στην διάθεση στην αγορά ενός εμβολίου κατά της COVID-19.

Ερωτηθείς σχετικά με την απουσία του Τραμπ, εκπρόσωπος του Ad Council δήλωσε ότι ένα από τα διαφημιστικά μηνύματα βιντεοσκοπήθηκε στην ορκωμοσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο, στην οποία δεν παρέστη ο Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του Ad Council για την πρόσφατη προτροπή του Τραμπ προς τους Αμερικανούς «να πάτε να κάνετε το εμβόλιό σας», μετά την χορήγηση του εμβολίου στον ίδιο.

Τα νέα αυτά διαφημιστικά μηνύματα κοινής ωφελείας εντάσσονται στο πλαίσιο πανεθνικής εκστρατείας ενημέρωσης για τον εμβολιασμό του Ad Council υπό τον τίτλο «Από Σένα Εξαρτάται». Περισσότεροι από 300 εταίροι στηρίζουν τον μη κερδοσκοπικό αυτόν οργανισμό στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει τη διστακτικότητα όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου και να βοηθήσει να πειστούν περισσότεροι άνθρωποι να το κάνουν.

Σε ένα δεύτερο διαφημιστικό μήνυμα παρουσιάζεται καθένας από τους πρώην προέδρους και τις πρώτες κυρίες να φορούν μάσκες και να τους χορηγείται δόση του εμβολίου.

«Τώρα εξαρτάται από σένα», λέει ο Κάρτερ στο διαφημιστικό μήνυμα.