Τον τρόμο έζησαν οι κάτοικοι δύο χωριών στην Πολιτεία του Νίγηρα, στην κεντρική Νιγηρία, όπου τουλάχιστον 25 άνθρωποι απήχθησαν τη Δευτέρα από ενόπλους.

Δεκάδες ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, γύρω στις 2.30 (ώρα Ελλάδας) στο χωριό Κουτούνκου. Οι δράστες άφησαν τις μοτοσικλέτες τους έξω από την κοινότητα και προχώρησαν πεζή για να μην τους καταλάβουν οι κοιμισμένοι κάτοικοι, όπως ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές.

«Μπήκαν στα σπίτια και λήστεψαν τα θύματά τους, κατόπιν απήγαγαν 24 ανθρώπους», είπε ο Ισμαήλ Μοντίμπο Καγκάρα, ο διοικητής της περιφέρειας Ουσίσι, στην οποία υπάγεται το χωριό. «Μετά πήγαν στο γειτονικό χωριό Αντίντι και πήραν έναν ακόμη κάτοικο», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εδώ και μια δεκαετία, συμμορίες εγκληματιών, τους οποίους οι τοπικές αρχές αποκαλούν «ληστές», τρομοκρατούν τον πληθυσμό στη βορειοδυτική και την κεντρική Νιγηρία. Εξαπολύουν επιθέσεις σε χωριά, κλέβουν ζώα και παίρνουν ομήρους ταξιδιώτες ή ντόπιους, ζητώντας λύτρα. Τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους εναντίον σχολείων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, στην ίδια Πολιτεία, μια συμμορία επιτέθηκε σε σχολείο και άρπαξε 42 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 27 ήταν παιδιά. Οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι δέκα ημέρες αργότερα. Την περασμένη εβδομάδα στην ίδια περιοχή απήχθησαν 18 ταξιδιώτες.

(Οι φωτογραφίες είναι αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.