Συγκινεί η φωτογραφία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που βλέπει το φως της δημοσιότητας εν μέσω πανδημίας. Η 82χρονη γυναίκα μπόρεσε να κρατήσει ξανά το χέρι του συζύγου της μετά από 12 μήνες.

Η Θέλμα Μπάρνετ ήταν η πρώτη επισκέπτρια στο γηροκομείο The Lawns Nursing Home στην Αγγλία μετά τη χαλάρωση κάποιων μέτρων που είχαν ληφθεί ενάντια στον κορονοϊό.

Ο 83χρονος Μπέισιλ Μπάρνετ, σύζυγός της επί 60 χρόνια, πάσχει από άνοια και έχει δει τη γυναίκα του μόνο μέσω κάποιας οθόνης. Για την Θέλμα, το να επισκεφτεί τον σύζυγό της σήμαινε πάρα πολλά.

Η υπεύθυνη του γηροκομείου, Μέλανι Ντόσον, είπε πως η επίσκεψη πήγε «υπέροχα», όπως μεταδίδει το BBC. Σχολιάζοντας τη φωτογραφία του ζευγαριού, ανέφερε ότι ήταν «η σωστή εικόνα της αγάπης». «Ήταν υπέροχο, πραγματικά πολύ καλό για εκείνη να καθίσει μαζί του και να κάνει μια συζήτηση», σημείωσε.

Hoooooray ….. first official family visit for a very long time. 60 years married this year and still totally in love x

Posted by The Lawns Nursing Home on Monday, March 8, 2021

«Είναι υπέροχο γιατί μιλούσαμε μόνο μέσω FaceTime και αυτό είναι πολύ καλό για μένα, αλλά ο Μπέισιλ δεν καταλαβαίνει καλά. Καταλαβαίνει όμως όταν μπαίνω στον χώρο από την πόρτα και με βλέπει, χαμογελάει… κάτι που είναι υπέροχο», δήλωσε η κ. Μπάρνετ.

Το ζευγάρι έχει συναντηθεί από κοντά ελάχιστες φορές τον τελευταίο χρόνο: το καλοκαίρι έξω στον κήπο και ξανά τον Δεκέμβριο, όταν στο γηροκομείο στήθηκαν οθόνες.

«Δεν καταλαβαίνει στην πραγματικότητα την αλλαγή των ημερών, ξέρει μόνο τι συμβαίνει την ημέρα που ζει. Ξέρει όμως ότι έχει μια στιγμή ικανοποίησης εκείνες τις στιγμές που βλέπει τους ανθρώπους που ξέρει και συμπαθεί», πρόσθεσε.

Μέλη των οικογενειών μπορούν να δουν πλέον τους συγγενείς τους σε γηροκομεία αν φορούν μάσκες και κάνουν τεστ για τον κορονοϊό.