Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν ήδη υπογράψει για μία από τις 8 μαγικές θέσεις δίπλα στον ιάπωνα δισεκατομμυριούχο που ψάχνει παρέα για το ταξίδι στη Σελήνη.

Μια εξαήμερη περιπέτεια γύρω από το Φεγγάρι υπόσχεται ο Yusaku Maezawa, καλώντας κόσμο από παντού στον πλανήτη να κάνει αίτηση.

Το πλάνο κάνει λόγο για το 2023, με δεδομένο ότι το Starship της SpaceX θα είναι έτοιμο για τέτοιες διαστημικές βόλτες.

Η Ινδία κρατά τα σκήπτρα εδώ, έχοντας τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Μετά έρχονται οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γαλλία και η Αγγλία, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Maezawa στο Twitter.

Η SpaceX συνεχίζει τα δοκιμαστικά του Starship, με ένα από τα πρωτότυπα να εκρήγνυται στις 3 Μαρτίου κάπου 10 λεπτά μετά την προσγείωσή του. Η SpaceX μίλησε ωστόσο για επιτυχία του εγχειρήματος, εξηγώντας ότι προσγειώθηκε ως όφειλε.

Οι αιτήσεις για να γίνει κάποιος μέλος της αποστολής dearMoon Project θα παραμείνουν ανοιχτές ως τις 14 Μαρτίου, όπως είπε ο ιάπωνας κροίσος, εξηγώντας πως έχει αγοράσει όλες τις θέσεις στο διαστημόπλοιο.

«Θέλω άνθρωποι από κάθε περιβάλλον να έρθουν», είπε ο 45χρονος Maezawa. Οι υποψήφιοι που θα προκριθούν θα υποβληθούν σε ένα δοκιμαστικό και μια συνέντευξη πριν την τελική επιλογή.

Οι ιατρικές εξετάσεις θα γίνουν τον Μάιο του 2022, όταν και θα επιλεγούν οι 8 επικρατέστεροι.

Ο Maezawa και η παρέα του θα γίνουν οι πρώτοι σεληνιακοί επισκέπτες μετά την τελευταία αποστολή του προγράμματος Apollo το 1972..