Συμμετοχή σε ταραχές κατά τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας που συγκλόνισαν το Χονγκ Κονγκ το 2019 ομολόγησε σήμερα ένας 16χρονος.

Ο 16χρονος, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν συνέβησαν τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται, ομολόγησε ότι εκτόξευσε μολότοφ προς την κατεύθυνση των αστυνομικών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο δικαστής, ο οποίος ακολούθησε τις συστάσεις των σωφρονιστικών υπηρεσιών, αποφάσισε το αγόρι να σταλεί σε κλειστό κέντρο, το οποίο αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή για τον εγκλεισμό νεαρών παραβατών.

Η διάρκεια της κράτησής του, η οποία θα πρέπει να διαρκέσει από έναν έως έξι μήνες, θα οριστεί από τη διοίκηση των σωφρονιστικών υπηρεσιών.

Ο 16χρονος, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε για νομικούς λόγους, συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2019 και καταδικάστηκε για εμπρησμό και για συμμετοχή σε ταραχές. Ο έφηβος παραδέχθηκε ότι πέταξε μια βόμβα μολότοφ προς την κατεύθυνση της αστυνομίας αφού του το ζήτησαν άλλοι διαδηλωτές.

«Το δικαστήριο οφείλει να βρει μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντα της κοινωνίας και στη βοήθεια προς τους νεαρούς παραβάτες» δήλωσε ο δικαστής Έρνεστ Λιν.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με τις τεράστιες διαδηλώσεις που συγκλόνιζαν το Χονγκ Κονγκ γα έξι μήνες το 2019. Από αυτούς, περίπου το 40% ήταν φοιτητές.

(φωτογραφία αρχείου)