Τον γύρο του διαδικτύου έκανε τις τελευταίες ώρες βίντεο σοκ από το Λίβανο, στο οποίο απεικονίζεται ένας πεντάχρονος να χτυπά ένα μεγαλύτερό του αγόρι, που πιστεύεται ότι είναι πρόσφυγας από τη Συρία, υπό τις οδηγίες του πατέρα του.

Το 5χρονο αγόρι με το όνομα Αμπάς εμφανίζεται να χτυπά με ραβδί το μεγαλύτερο αγόρι, να τον κλωτσά και να τον χαστουκίζει στο πρόσωπο. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στη λιβανέζικη ιστοσελίδα yasour.org, ακούγεται και η φωνή ενός ενήλικα να παροτρύνει το παιδί να συνεχίσει να χτυπά περισσότερο βίαια. «Αμπάς, χτύπα τον, μη φοβάσαι», ακούγεται να λέει η φωνή.

Το αγόρι που δέχεται την επίθεση προσπαθεί να προστατευτεί με τα χέρια του, αλλά ο ενήλικας ακούγεται να τον διατάζει να τα κατεβάσει και να λέει στον Αμπάς να συνεχίσει να τον χτυπά.

Οι Αρχές του Λιβάνου διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο. «Ζήτησα από τον γενικό εισαγγελέα να αρχίσει έρευνα», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Λιβάνου, Ασράφ Ριφί, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το κακοποιημένο παιδί είναι πιθανότατα από τη Συρία και η οικογένειά του βρίσκεται μάλλον στην κοιλάδα Μπεκάα, κοντά στα συριακά σύνορα», πρόσθεσε.

Ο Λίβανος «φιλοξενεί» περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία.