Η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα του πρίγκιπα Άντριου κινδυνεύει με κατάρρευση μετά το σκάνδαλο που συνδέει τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η εταιρία του Pitch@Palace Global, που συνδέει νεοφυείς εταιρίες με επενδυτές, είδε τους 15 από τους 16 υπαλλήλους της να παραιτούνται στον απόηχο του σκανδάλου.

Ο πρίγκιπας Άντριου είχε δώσει μια καταστροφική για τον ίδιο συνέντευξη στο BBC τον Νοέμβριο του 2019 για τις σχέσεις του με τον διαβόητο Έπσταϊν και πλέον του έχει απομείνει μόνο ο λογιστής της εταιρίας του.

Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα επιβεβαίωσε μερικώς τα δημοσιεύματα, λέγοντας πως η εταιρία «παραμένει σε κατάσταση παύσης, καθώς μελετώνται το μέλλον και η στρατηγική της».

Πηγές πάντως που μίλησαν στην Daily Telegraph ξεκαθάρισαν πως το επαγγελματικό μέλλον του δούκα της Υόρκης είναι ξοφλημένο. Ακόμα και ο καλός του φίλος, ο δισεκατομμυριούχος Johan Eliasch, αποχώρησε από τον ρόλο του στην εταιρία του Άντριου.

Η Virginia Guiffre κατηγόρησε δημοσίως τον πρίγκιπα ότι έπαιρνε μέρος στα σεξουαλικά χαρέμια του Έπσταϊν, καταγγελίες που ήταν αρκετές για να εκδιωχθεί από το Μπάκιγχαμ και ο ίδιος, αλλά και η έδρα της εταιρίας του.
Η νέα έδρα ήταν στο κεντρικό Λονδίνο από τον Ιανουάριο του 2020 και πλέον δεν παρουσιάζει καμία δραστηριότητα.

Η Daily Mail αναφέρει ότι τα περιουσιακά στοιχεία είχαν πέσει ως τον Μάρτιο του 2020 από τα 4,275 εκατ. στα 2,050 εκατ. δολάρια.

Ο μικρότερος αδερφός του Καρόλου παραμένει στο στόχαστρο για τα όσα φέρεται να έκανε στο πλευρό του Τζέφρι Έπσταϊν…