Ανεξάρτητη, διεθνή έρευνα ζητάει να πραγματοποιηθεί, για την απαγωγή και το φόνο του 16χρονου Μοχάμεντ Αμπού Χουντέιρ από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

Οι υποψίες για το φόνο πέφτουν σε εβραίους εποίκους και ο Αμπάς ζητάει επίσης από τη διεθνή κοινότητα να χαρακτηρίσει «τρομοκρατικές οργανώσεις» τις οργανώσεις των ριζοσπαστών εβραίων εποίκων που πραγματοποιούν πράξεις εκδίκησης.

Το Ισραήλ δεν κάνει αρκετά για να ασκήσει διώξεις σε βάρος εβραίων εποίκων οι οποίοι εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων, υπογραμμίζει ο Αμπάς.

«Πολύ συχνά, οι δράστες αυτών των τρομοκρατικών πράξεων δεν οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης», προσθέτει ο Αμπάς στην επιστολή την οποία έδωσε στον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή Ρόμπερτ Σέρι.

Αντίγραφό της επιστολής δόθηκε στη δημοσιότητα από το Wafa, το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων.

Παράλληλα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα την κυβέρνησή του να «μείνει ψύχραιμη», μετά τις πολεμοχαρείς δηλώσεις υπουργών του που ζητούσαν μια στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η εμπειρία έχει δείξει ότι σε στιγμές όπως η τωρινή, πρέπει να ενεργούμε με υπευθυνότητα, να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να απόσχουμε από σκληρές δηλώσεις», τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, δεσμευόμενος να «κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας» στο νότιο Ισραήλ.