Καταδικάστηκε για τη δολοφονία μια συμμαθήτριάς του που απάντησε αρνητικά στην πρόσκλησή του για τον σχολικό χορό. Ο νεαρός άντρας από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ μπήκε στη φυλακή για το έγκλημά του και τώρα μηνύει τους υπεύθυνους του σωφρονιστικού καταστήματος, κατηγορώντας τους ότι αγνόησαν την ιατρική του περίθαλψη.

Ο Κρίστοφερ Πλάκσον, ο οποίος καταδικάστηκε να περάσει 25 χρόνια στη φυλακή επειδή τον Απρίλιο του 2014 έσφαξε τη 16χρονη Μάρεν Σάντσες, διεκδικεί αποζημίωση 300 δολαρίων, κάνοντας λόγο για αδιαφορία εκ μέρους των υπευθύνων της φυλακής για τις σοβαρές παθήσεις στο στομάχι του, οι οποίες εμφανίστηκαν τον Νοέμβριο του 2018.

Η γραμμένη στο χέρι από τον ίδιο τον Πλάκσον μηνυτήρια αναφορά εκτείνεται σε 23 σελίδες.

Ο καταδικασμένος φονιάς, 23 ετών σήμερα, υποστηρίζει ότι πασχίζει για να κάνει θεραπεία για τον σοβαρό πόνο στο στομάχι και την κοιλιά του την περίοδο που είναι φυλακισμένος, με αποτέλεσμα να έχει χάσει σημαντικό βάρος και να πάσχει από αϋπνία. Παράλληλα, η όρεξή του έχει μειωθεί, καθώς και η σωματική και πνευματική του δύναμη.

Συγγενείς του Πλάκσον, ο οποίος μαχαίρωσε τη Σάντσες την ημέρα του σχολικού χορού όταν και οι δύο ήταν 16 ετών και πήγαιναν στο λύκειο, προσπάθησε να επικοινωνήσεις με τους υπεύθυνους της φυλακής για το θέμα, ωστόσο δεν πήρε απάντηση, σύμφωνα με τη μήνυση.

Αργότερα είδε γιατρούς αλλά η θεραπεία που έλαβε ήταν ανεπαρκής και χρειάστηκε να περιμένει μεγάλο χρονικό διάστημα για επιπλέον εξέταση. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση του χορηγήθηκε φάρμακο που χειροτέρεψε την κατάστασή του, αναφέρει η μήνυση.