Μήνυμα που εμφανίσθηκε στα αγγλικά σε λογαριασμό στο twitter, ο οποίος θεωρείται ότι συνδέεται με το ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αναφέρει ότι οι σουνίτες μαχητές θέλουν να φέρουν τον πόλεμο στον μουσουλμανικό κόσμο.

Στο μήνυμα που εμφανίζεται στον λογαριασμό @khamenei_ir αναφέρεται ότι οι μαχητές αυτοί θέλουν να ενσπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους σουνίτες και τους σιίτες, έναν στόχο που μοιράζονται μαζί με τις «αλαζονικές» δυνάμεις, όρος που στο Ιράν χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους δυτικούς συμμάχους τους και το Ισραήλ.


Αναφερόμενο σε μαχητές «τακφίρι» – σουνίτες που θεωρούν τους ανήκοντες σε άλλα δόγματα του ισλάμ άπιστους και κατά συνέπεια νόμιμους στόχους του τζιχάντ -, το μήνυμα προειδοποιεί: “Οι μουσουλμάνοι πρέπει να γνωρίζουν τον κοινό στόχο των τακφίρι και των αλαζόνων για την πρόκληση πολέμου στον μουσουλμανικό κόσμο – τόσο οι σιίτες, όσο και οι σουνίτες πρέπει να επαγρυπνούν”.


«Ο μεγάλος κίνδυνος που προέρχεται από τους τακφίρι δεν είναι ο θάνατος αθώων ανθρώπων, αν και αυτό συνιστά έγκλημα, μεγάλο έγκλημα…Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τους τακφίρι είναι η πρόκληση διχόνοιας ανάμεσα στους σιίτες και τους σουνίτες…αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος που εκπληρώνει τον στόχο των αλαζόνων», αναφέρεται στο μήνυμα.


Η σουνιτική και αντίπαλος του Ιράν Σαουδική Αραβία έχει επίσης εκφράσει ανησυχίες για τις εξελίξεις στο Ιράκ και τους κινδύνους που περικλείουν για την ασφάλεια και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.