Διαθέτουν πακτωλό χρημάτων και βαρέθηκαν τα… μικροσκοπικά –κατά τα δικά τους δεδομένα πάντα- ιδιωτικά τζετ τους. Δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα Gulfstream αεροσκάφη τους με σούπερ τζάμπο, τα οποία γίνονται τα δεύτερα σπίτια τους, καθώς διαθέτουν τεράστιους υπερπολυτελείς χώρους που καλύπτουν τις ανάγκες ακόμη και του πιο απαιτητικού.

Σαουδάραβες πρίγκιπες και πάμπλουτοι Ρώσοι αντικατέστησαν τα ιδιωτικά τζετ τους με Boeing και Airbus, όπως τα 747 και Α380, τα οποία «μεταμορφώθηκαν» από τις εταιρείες σε… ιπτάμενα σπίτια. Αυτή είναι και η νέα συνήθεια των απανταχού δισεκατομμυριούχων.

Η χλιδή κυριαρχεί στα αεροπλάνα αυτά. Μάλιστα η Airbus ενδιαφέρθηκε εξ αρχής για τους συγκεκριμένους πελάτες. Παρήγγειλε και ειδική «μελέτη για… δισεκατομμυριούχους», η οποία έδειξε ότι οι μεγιστάνες του πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, αλλά και οι κορυφαίοι Κινέζοι βιομήχανοι προτιμούν να ταξιδεύουν με συνοδεία πολλών ανθρώπων, που ίσως ξεπερνούν και τους 12. Γι’ αυτό και διαμόρφωσε ειδικά κάποια αεροσκάφη της.

Τα αεροπλάνα (Boeing, Airbus) έχουν εξοπλιστεί με εκλεπτυσμένες τραπεζαρίες, δερμάτινες καρέκλες, μεγάλες κρεβατοκάμαρες και δωμάτια ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, όπως αναφέρει η Daily Mail, το κόστος απόκτησης τους μπορεί να φτάσει στα 80 εκατ. δολάρια για ένα Boeing 737, στα 280 εκατ. δολάρια για το μεγαλύτερο μοντέλο, το 747 και μπορούν να αγγίξουν και τα 300 εκατ. δολάρια αν ο ενδιαφερόμενος επιλέξει ένα Airbus Α380.

Δείτε τις ανέσεις που περιλαμβάνουν τα νέα ιδιωτικά αεροσκάφη των… λίγων.