Για το ρόλο του στην πολιτική και τις αποφάσεις του έχει μιλήσει αρκετές φορές, αλλά γι’ αυτόν του πατέρα όχι. Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στο πως είναι να μεγαλώνει δύο έφηβες κόρες, τονίζονταν ότι τα κορίτσια του είναι γι’ αυτόν ό,τι πιο πολύτιμο έχει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στην Τζένα Μπους –την κόρη του πρώην προέδρου Τζόρτζ Μπους- στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ενόψει της Ημέρας του Πατέρα που γιορτάζεται την προσεχή Κυριακή. Όπως ομολόγησε το να λαμβάνει αποφάσεις για τις ΗΠΑ του… έρχεται πιο εύκολο κάποιες φορές. «Είναι πιο δύσκολο να είσαι πατέρας, παρά πρόεδρος τελικά», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι «πιστεύω πως κι ο πατέρας μου θα είχε να κάνει κάποιο σχόλιο επ’ αυτού».

«Πιστεύω ότι θα πούνε ότι είμαι ένας καλός μπαμπάς, όμως τις φέρνω καμιά φορά σε δύσκολη θέση», τόνισε όταν ρωτήθηκε για την άποψη που έχουν γι’ αυτόν η 15χρονη Μάλια και η 13χρονη Σάσα. Και πρόσθεσε ότι «όπως λέει η Μαλία, είμαι στο όριο, όμως τον περισσότερο καιρό είμαι στην καλή πλευρά, καθώς είμαι αστείος χωρίς να τις κάνω να ντρέπονται».

Ποια είναι η συνταγή για να γίνει κανείς καλός γονιός; «Αρχικά, να παντρευτεί κάποια που θα είναι φανταστική μητέρα, αυτό έκανα εγώ. Στη συνέχεια να έχει αγάπη άνευ όρων για τα παιδιά του, αυτό κάνει τη διαφορά», εκτίμησε ο Ομπάμα. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι ανησυχεί για τις αρνητικές επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει η ζωή στον Λευκό Οίκο για τις κόρες του, αλλά αστειεύτηκε κιόλας λέγοντας ότι θέλει να παραμείνει πρόεδρος τουλάχιστον όσο είναι τα κορίτσια του στην εφηβεία για να μπορεί να έχει καλύτερο έλεγχο. «Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν ανησυχώ τόσο πολύ για την κοινωνική ζωή τους» συμπλήρωσε αμέσως.

Έπειτα από έξι χρόνια οικογενειακής ζωής στον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα εκτιμά ότι οι κόρες του έχουν συνηθίσει. «Πιστεύω ότι κατανοούν ότι αυτό θα διαρκέσει για ένα διάστημα. Γενικά είναι ευχαριστημένες», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η Σάσα και η Μαλία καλούν φίλους στο σπίτι, κάνουν σπορ και πηγαίνουν στον κινηματογράφο. Πάντως, εκείνο που απασχολεί τον ίδιο αυτόν τον καιρό είναι ότι «νιώθω ότι ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα. Δεν προλαβαίνω να τις χαρώ όσο θέλω. Ξέρεις, η Μάλια θα πάει στο κολέγιο σε δύο χρόνια και η Σάσα σε πέντε. Τις σκέφτομαι όταν ήταν πιο μικρές και μου φαίνεται σαν να ήταν χθες».

Για εκείνον τα παιδιά του είναι το παν και απευθυνόμενος στους νέους πατεράδες είπε «μην περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας επειδή θεωρείτε μόνο ότι είναι καλό για εκείνα. Καταλάβετε ότι δεν υπάρχει κάτι πιο πολύτιμο στη ζωή».