Το όνειρο του δεν ήταν απλώς ένα πολυτελέστατο σπίτι. Αυτό το απέκτησε ξοδεύοντας 4,8 εκατομμύρια δολάρια. Μετά έβαλε πλώρη για άλλο και ζήτησε να του φτιάξουν μια πισίνα σε σχήμα βιολιού και συγκεκριμένα Στραντιβάριους. Η επιθυμία του ήταν διαταγή και δημιουργήθηκε ένα εκπληκτικό κατασκεύασμα, που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά.

Ο Jay Dweck, πρώην χρηματιστής της Goldman Sachs και εκτελεστικός διευθυντής της Morgan Stanley δεν ξέρει τι θα πει «κρίση». Αυτό που… γνωρίζει καλά όμως –όπως φαίνεται από την πολυτέλεια που απολαμβάνει- είναι τι θα πει να «κολυμπάς» στο χρήμα και σε μια εκθαμβωτική πισίνα.

Η έπαυλη του βρίσκεται μια ώρα έξω από το βόρειο τμήμα της Νέας Υόρκης, στο προάστιο Μπέντφορντ Κόρνερς, όπως αναφέρει το Bloomberg. Στα μπάνια της και ιδίως στο ιδιωτικό του έχει τοποθετήσει τέσσερις τηλεοράσεις, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί από οποιοδήποτε σημείο του χώρου και τώρα σκοπεύει να τις εφοδιάσει με ειδικούς αισθητήρες για να ανοίγουν αυτόματα στο πέρασμα του.

Όλα αυτά βέβαια αφότου απέκτησε την πισίνα των ονείρων του. Η εικόνα της γίνεται μαγική με το χρώμα του νερού να αλλάζει χάρη στις 5.600 οπτικές ίνες που ανάβουν σαν πολύχρωμες χορδές. Παράλληλα, διαθέτει υποβρύχια φώτα και ειδικά ηχεία που διοχετεύουν μουσική εντός της πισίνας. Έτσι όποιος βουτά στην πισίνα έχει την… απατηλή αίσθηση πως παίζει εκείνος το βιολί-πισίνα και παράγει τη μουσική της αρεσκείας του.

Ο 58χρονος Dweck τονίζει ότι «πάντα πίστευα και πιστεύω πως πρέπει να υλοποιείς τα όνειρά σου. Η ιδέα γι’ αυτή την πισίνα ήταν ότι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής με τη χρήση της τεχνολογίας». Γι’ αυτό και δε σκοπεύει να την κρατήσει –μόνο- για τον εαυτό του. Έχει ιδρύσει μια εταιρεία που ονομάζεται «Συστήματα για Καλύτερη Ζωή» και έχει ως στόχο να βοηθήσει εύπορους ανθρώπους να ανακαλύψουν πως μπορούν να κάνουν ακόμη καλύτερα τα σπίτια τους.

Για να φτιαχτεί η δική του πισίνα πάντως απαιτήθηκαν 10 μήνες δουλειάς από ειδικό συνεργείο, άλλες τρεις μέρες για να γεμίσει με νερό τα σχέδια του αρχιτέκτονα Chris Cipriano, 440.000 πλακάκια για την επένδυση της και περί το ένα εκατομμύριο δολάρια.