Η μεγάλη απάτη με τον «τουρισμό γεννήσεων»: Οι 117 Τουρκάλες και οι γεννήσεις στις ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν την υπηκοότητα

Ορισμένες από τις γυναίκες ήταν αεροσυνοδοί που εργάζονταν για αεροπορικές


ΚΟΣΜΟΣ
10:58
03/12/2020
Η μεγάλη απάτη με τον «τουρισμό γεννήσεων»: Οι 117 Τουρκάλες και οι γεννήσεις στις ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν την υπηκοότητα
6
loading

Στους έξι έφτασαν οι άνθρωποι στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη κατά του αμερικανικού Δημοσίου, μια απάτη της τάξης των 2,1 εκατ. δολαρίων.

Ένοχος είναι ο λεγόμενος «τουρισμός γεννήσεων», που έφερε 117 εγκυμονούσες Τουρκάλες να πληρώσουν 10.000 δολάρια η καθεμιά για να γεννήσουν στο Λονγκ Άιλαντ των ΗΠΑ, εξασφαλίζοντας έτσι την αμερικανική υπηκοότητα για τα παιδιά τους.

Έξι άνθρωποι συνδέονται με την κομπίνα και την Τετάρτη κατηγορήθηκαν επισήμως από τις ομοσπονδιακές αρχές της Αμερικής. Πρόκειται για 4 Τούρκους και 2 Αμερικανούς.

Dozens of pregnant women had to pay up to $10,000 to give birth.

Δημοσιεύτηκε από Daily Mail στις Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Για ιατρική απάτη κατηγορούνται ουσιαστικά, καθώς μέρος της απάτης περιλάμβανε τις ψευδείς καταθέσεις των γυναικών πως ήταν άπορες, αναγκάζοντας έτσι το αμερικανικό Δημόσιο να ζημιωθεί με 2,1 εκατ. δολάρια σε κοινωνικά επιδόματα για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Οι 117 γυναίκες γέννησαν τελικά 119 παιδιά με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Seth DuCharme. Παρά το γεγονός ότι δήλωσαν άπορες, όλες ανήκαν στη μεσαία ή ακόμα και την ανώτερη τάξη, σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως οι κατηγορούμενοι έβαλαν στο χέρι κάπου 750.000 δολάρια από τις Τουρκάλες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, κάποιες από τις γυναίκες δούλευαν ως αεροσυνοδοί σε τουρκικές αερογραμμές.

Όσο για την κομπίνα, φαίνεται πως έτρεχε ήδη από τον Ιανουάριο του 2017. Οι Τουρκάλες πετούσαν από την πατρίδα τους ως το Λονγκ Άιλαντ, γεννούσαν εκεί και επέστρεφαν στην Τουρκία. Ήθελαν απλώς το παιδί να γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος.

Το κύκλωμα είχε 7 δικά του σπίτια και ξαλάφρωνε το Δημόσιο σε βοηθήματα για τον τοκετό.

Η σπείρα δήλωνε μόνιμη διεύθυνση των γυναικών ένα από τα σπίτια στο Λονγκ Άιλαντ, ώστε να δικαιούνται τα κοινωνικά επιδόματα.

Το κύκλωμα είχε φτιάξει ακόμα και ιστοσελίδα, όπου μιλούσε για 800 παιδιά που έχουν γεννηθεί με αυτόν τον τρόπο στις ΗΠΑ...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar common

  ΣΕρ 30 συμφωνω

 2. avatar Δεξιος Σαλονικιος

  Ειδες κολπακια οι [...]?

 3. avatar SER 30

  ΣΤΙΣ ** ΚΑΛΕΣ ** ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΡΑΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ . ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΓΚΕΤΟ ΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΒΑΛΤΟΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΛΑΘΡΟΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ .

  1. avatar @Σερ 30

   👏 πέστα.

 4. avatar Εξασφαλίζοντας έτσι την αμερικανική υπηκοότητα για τα παιδιά τους

  Πως και δεν γράφετε ιθαγένεια; Μήπως τελικά, δεν είναι το ίδιο πράγμα;

  1. avatar ιθαγένεια

   υπηκοότητα και πολιτογράφηση είναι νομικά ακριβώς το ίδιο πράγμα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει