Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το σάλο που προκλήθηκε από την είδηση ότι η αστυνομία διέλυσε ένα sex party στις Βρυξέλλες με πάνω από 25 συμμετέχοντες και έναν εξ αυτών μάλιστα να είναι μέλος του ευρωκοινοβουλίου.

Ο József Szájer, ευρωβουλευτής μέχρι και την Κυριακή όταν και υπέβαλε την παραίτησή του, ομολόγησε ότι ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους στο sex πάρτι στις Βρυξέλλες. Ο Ζάγιερ ήταν ένας από τους ιδρυτές του Fidesz τον Μάρτιο του 1988 και παραμένει στενός έμπιστος του πρωθυπουργού Όρμπαν.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Τρίτης αναφέρεται πως ο πρώην ευρωβουλευτής ομολόγησε την παρουσία του στο πάρτι. Το κόμμα του Fidesz επιβεβαίωσε στο Euronews ότι η δήλωσή του είναι αυθεντική.

«Μια εφημερίδα έπαιξε σήμερα για ένα πάρτι σε σπίτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή στο οποίο παραβρέθηκα», αναφέρει στη δήλωσή του και εξηγεί πως η αστυνομία έφτασε στο σημείο και στον ίδιο απηύθυνε προφορική προειδοποίηση και τον μετέφερε σπίτι.

Το ουγγρικό Μέσο blikk.hu έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από το χώρο που πραγματοποιήθηκε το sex party. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μαύροι ιστοί αράχνης, νεκροκεφαλές με φωσφοριζέ μάτια και τρίαινες του διαβόλου «υποδέχτηκαν» τον ούγγρο ευρωβουλευτή  ενώ έμπαινε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στις Βρυξέλλες το οποίο φιλοξενούσε ένα… ξέφρενο πάρτι.

Όπως δημοσιεύει η ουγγρική ενημερωτική ιστοσελίδα Blikk, ο 29χρονος διδακτορικός φοιτητής David Manzheley, δεν γνώριζε τον ευρωβουλευτή προσωπικά.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του ιδίου, ο αρχικός προγραμματισμός συμπεριελάμβανε μόλις 10 άτομα, τα οποία μάλιστα θα έπρεπε ήδη να έχουν νοσήσει από κορονοϊό έτσι ώστε να ελαττωθεί η πιθανότητα μόλυνσης.

Ο Ζάγιερ δεν ήθελα όμως ούτε εκείνος να χάσει το πάρτι Ο David δεν αρνήθηκε ότι οι καλεσμένοι γνώριζαν πως είχαν έρθει σε σεξ πάρτι. Υπήρχαν μέλη διάφορων εθνικοτήτων γιατί, όπως είπε, η κοινότητα ήταν πολύ εκτενής. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι είχαν πάρει ναρκωτικά. «Πίναμε απλώς ένα ποτό όπως στις καφετέριες και, φυσικά, οι καλεσμένοι έκαναν σεξ μεταξύ τους. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τιμωρηθούμε γι’ αυτό».

Ο διοργανωτής του πάρτυ

Η προσπάθεια του ευρωβουλευτή να διαφύγει

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μόλις η αστυνομία ο ευρωβουλευτής τα ‘χασε και έψαχνε απεγνωσμένα τρόπο να ξεφύγει.

Ενώ λοιπόν η αστυνομία έλεγχε τους καλεσμένους, ο Ζάγιερ Γιόζεφ βγήκε από το παράθυρο, κατέβηκε από την υδρορροή και βγήκε στον δρόμο.

Θα μπορούσε να την είχε γλιτώσει, αν δεν τον έβλεπε ένας περαστικός που μίλησε αργότερα στην αστυνομία. Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο από την πτώση.

Η αστυνομία βρήκε τα πάντα στο σακίδιό του, ακόμα και ναρκωτικά -αν και ο ίδιος ισχυρίστηκε έπειτα σε δήλωσή του ότι δεν ξέρει πως βρέθηκαν εκεί- εκτός από την ταυτότητά του.