Σε αυτοαπομόνωση έχει μπει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον νέο κορονοϊό.

Ο Τζόνσον νόσησε και ο ίδιος με κορονοϊό και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Είναι καλά και δεν έχει κανένα σύμπτωμα, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

«Θα συνεχίσει να εργάζεται από την Ντάουνινγκ Στριτ, και να ηγείται της κυβέρνησης στην απόκρισή της στην πανδημία του κορονοϊού. Θα ακολουθήσει τους κανόνες και βρίσκεται σε αυτο-απομόνωση» πρόσθεσε.

Όπως σημειώνει το Reuters, ο Τζόνσον συνάντησε την Πέμπτη βουλευτές στην Ντάουνινγκ Στριτ. ΜΕταξύ τους ήταν και ο Lee Anderson, βουλευτής των Συντηρητικών, που εμφάνισε συμπτώματα της covid-19 και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Παράλληλα με την πανδημία του κορονοϊού, ο Τζόνσον είναι αντιμέτωπος και με το «χάος» στην κυβέρνησή του, με φόντο την αποχώρηση του στενότερου συμβούλου του Ντόμινικ Κάμινγκς. Τα βρετανικά μέσα είναι γεμάτα ρεπορτάζ για τις σκληρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις διαφορετικές «φράξιες» της ΝΤάουνινγκ Στριτ, εικόνα που αποτυπώνει όσα συμβαίνουν στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης.

Το γραφείο του πάντως ανακοίνωσε πως ο Τζόνσον θα κάνει «κρίσιμες ανακοινώσεις» τις επόμενες δύο εβδομάδες για θέματα από την «πράσινη» πολιτική έως την Covid-19.