Νομοσχέδιο μέσω του οποίου θέλει να αναγράφεται στο Σύνταγμα της χώρας ότι «η μητέρα είναι μία γυναίκα και ο πατέρας ένας άνδρας» κατέθεσε την Τρίτη (10/11) η κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Επίσης, στόχος είναι να οριστεί το φύλο ως αποκλειστικά αυτό με το οποίο κάποιος γεννιέται.

«Η Ουγγαρία προστατεύει το δικαίωμα των παιδιών να αυτοπροσδιορίζονται βάσει του φύλου τους», αναφέρεται στο νομοσχέδιο το οποίο εστάλη στο Κοινοβούλιο προς έγκριση από την υπουργό Δικαιοσύνης, Γιούντιτ Βάργκα.

«Η παιδεία βασίζεται στις αξίες που θεμελιώνονται στη συνταγματική ταυτότητα της Ουγγαρίας και τη χριστιανική κουλτούρα», προσθέτει, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από τον Μάιο απαγορεύεται ήδη να καταγράφεται η αλλαγή φύλου στο ληξιαρχεία της χώρας, η οποία αποτελεί και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το νέο νομοσχέδιο που έχει στόχο την τροποποίηση του Συντάγματος κατατέθηκε την ώρα που η Βουδαπέστη είναι αντίθετη στη σύνδεση της χορήγησης ευρωπαϊκών πόρων με τον σεβασμό της ευρωπαϊκής χάρτας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, η οποία διασφαλίζει μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων και του φύλου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.