Οι αντάρτες τουαρέγκ του MNLA και «τρομοκράτες» κρατούν ομήρους τριάντα κυβερνητικούς υπαλλήλους στο Κιντάλ, στο βόρειο τμήμα του Μαλί, έπειτα από τις χθεσινές συγκρούσεις με τις δυνάμεις του στρατού της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Χθες, οι αντάρτες Τουαρέγκ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του γραφείου του κυβερνήτη η οποία συνέπεσε με την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Μούσα Μάρα στο Κιντάλ από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Χθες, μετά τις συγκρούσεις στο Κιντάλ ανάμεσα στον στρατό και δυνάμεις του Εθνικού Κινήματος για την Απελευθέρωση του Αζαουάντ (MNLA), συνεπικουρούμενες από τρομοκρατικές ομάδες, «οι στρατιώτες ανακατέλαβαν όλα τα κτίρια της διοίκησης εκτός του κυβερνείου, όπου τουαρέγκ και τρομοκράτες κρατούν ομήρους 30 κυβερνητικούς υπαλλήλους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Αμυνας, που διευκρινίζει ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι, ανάμεσά τους 8 στρατιώτες.

Το Μαλί βρίσκεται σε πόλεμο με τους αυτονομιστές Τουαρέγκ, είχε ανακοινώσει προηγουμένως ο πρωθυπουργός Μούσα Μάρα.

«Λαμβάνοντας υπ΄όψιν αυτήν την πράξη κήρυξης πολέμου, η Δημοκρατία του Μαλί βρίσκεται σε πόλεμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την στρατιωτική βάση του Κιντάλ όπου αναγκάσθηκε να βρει καταφύγιο.