Ένας έφηβος από την Ινδία έκοψε τη γλώσσα του με μια λεπίδα μέσα σε ιερό ναό, μπροστά στα μάτια άλλων προσκυνητών, σε μια ακραία πράξη εκδήλωσης λατρείας προς το θεό Σίβα.

Ο 17χρονος Lalmohan Soren βρισκόταν στο ναό Mahedevgarha στην περιοχή Dugda της πολιτείας Τζαρκάντ της Ινδίας, όταν κάποιοι από τους προσκυνητές που παρευρίσκονταν για την πρωινή προσευχή είδαν κηλίδες αίματος στο πάτωμα.

Ένα κομμάτι από τη γλώσσα του νεαρού βρισκόταν μέσα σε ένα μπολ ανάμεσα στα πόδια του με ένα σημείωμα που έγραφε το εξής: «Έκοψα τη γλώσσα μου και την πρόσφερα στο θεό Σίβα. Σας παρακαλώ να μην με πετάξετε έξω από το ναό. Θέλω απλά να καθίσω εδώ, στα πόδια του Θεού».

Ο υπεύθυνος του ναού ενημερώθηκε και ήταν εκείνος που έπεισε τελικά τον 17χρονο να πάει στο νοσοκομείο, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι γιατροί προσπάθησαν να επανακολλήσουν τη γλώσσα του, όμως η επέμβαση δεν ήταν επιτυχής και ο Lalmohan πήρε εξιτήριο μερικές ημέρες μετά.

Ο Lalmohan αναρρώνει τώρα στο σπίτι του. Δεν μπορεί να μιλήσει και τρέφεται με υγρά. Είναι όμως περήφανος για την πράξη του.

Η οικογένειά του είναι σοκαρισμένη από την απόφασή του να κόψει τη γλώσσα του, όμως δέχονται την επιλογή του.

«Ο γιος μου ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα από πολύ μικρό παιδί. Τον ενδιέφεραν πάντοτε τα τελετουργικά, όμως δεν πίστευα ποτέ ότι μια μέρα θα έκοβε τη γλώσσα του για να ευχαριστήσει τους θεούς» είπε η μητέρα του.

«Δεν ξέρω τι θα απογίνει τώρα. Δε θα είναι σε θέση να μιλάει κανονικά, επομένως το μέλλον του είναι στα χέρια των θεών. Θυσίασε τη γλώσσα του για να ευχαριστήσει το θεό και είμαστε σίγουροι ότι εκείνος θα του το ανταποδώσει με μια καλή ζωή» πρόσθεσε.

Στη συγκεκριμένη περιοχή της Ινδίας ζουν οι φυλές Santhal, που ασκούν ασυνήθιστα, θρησκευτικά τελετουργικά για να ευχαριστούν τους θεούς τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.