Τον υπουργό Υγείας της Τσεχίας Ρόμαν Πρίμουλα θα αποπέμψει ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, αν δεν παραιτηθεί μόνος του, αφού παραβίασε τους περιορισμούς που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Ο Πρίμουλα, που ανέλαβε το υπουργείο Υγείας τον Σεπτέμβριο, φωτογραφήθηκε να βγαίνει από ένα εστιατόριο, το οποίο θα έπρεπε να είναι κλειστό, βάσει των ισχυόντων μέτρων. Επίσης ο υπουργός Υγείας δεν φόρεσε μάσκα όταν εισήλθε στο όχημά του μαζί με τον οδηγό του, όπως έγραψε η εφημερίδα Blesk και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Την ώρα που το ιατρικό μας προσωπικό μάχεται στην πρώτη γραμμή για να σώσει τις ζωές των συμπολιτών μας, κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδικαιολόγητο» τόνισε ο Μπάμπις μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Οι κανόνες ισχύουν για όλους χωρίς εξαίρεση και δεν μπορεί να παραμείνει υπουργός Υγείας» είχε σχολιάσει λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας Γιαν Χάματσεκ, επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού με ανακοίνωσή του που μετέδωσε το πρακτορείο CTK.

Σήμερα η Τσεχία ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο στη χώρα καταγράφηκαν 14.151 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός μειωμένος σε σχέση με το ρεκόρ των 14.968 κρουσμάτων μια ημέρα νωρίτερα.

Από τον Μάρτιο στη χώρα έχουν καταγραφεί στη χώρα 223.000 κρούσματα cοvid-19 ενώ 1.845 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

TAGS