Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε σημείο ελέγχου που είχαν εγκαταστήσει οι ουκρανικές δυνάμεις κοντά στην Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν εγκαταστήσει αρκετά σημεία ελέγχου κοντά στην πόλη με στόχο να αποτρέψουν τους φιλορώσους αυτονομιστές να εισέλθουν από την Υπερδνειστερία, την αυτονομιστική περιοχή της Μολδαβίας.

«Επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 4 π.μ σε σημείο ελέγχου που είχε εγκαταστήσει μία τοπική ομάδα αυτοάμυνας», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους διερχόμενο αυτοκίνητο πέταξε προς το σημείο ελέγχου τον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

Η Υπερδνειστερία, όπου εδρεύουν ρώσοι στρατιώτες οι οποίοι φυλάσσουν αποθήκες με όπλα από τη σοβιετική εποχή, και μέλη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, διακήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Τον περασμένο μήνα το ΝΑΤΟ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Υπερδνειστερία ύστερα από την προσάρτηση της ουκρανικής Κριμαίας στη Ρωσία.