Ένας 70χρονος ποδηλάτης είχε ένα ατύχημα, όταν ο σκύλος μιας γυναίκας τού έκλεισε τον δρόμο και έχασε την ισορροπία του.

Ο David Crane πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο περνώντας από πάρκο του Λονδίνου όταν του έκοψε τον δρόμο το κόκερ σπάνιελ της Carina Read, κυνηγώντας το μπαλάκι του.

Ο άντρας δηλώνει τώρα πως η πτώση τον άφησε με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και αξιώνει αποζημίωση 50.000 λιρών (54.800 ευρώ), καθώς ούτε να δουλέψει μπορεί πια ούτε να οδηγεί.

Επικαλείται μάλιστα βρετανικό νόμο του 1972, αν και ο δικηγόρος της Read ισχυρίζεται πως αυτός ο νόμος έχει να κάνει μόνο με άγρια ζώα και το σπάνιελ μόνο άγριο και επικίνδυνο δεν είναι.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2016 και ο Crane κατηγορεί τη 48χρονη Ιρλανδή πως άφησε τον σκύλο της ελεύθερο.

Εκείνη λέει πάντως πως το σκυλί είχε το λουρί του και πως υπεύθυνος είναι ο 70χρονος, που μπήκε με το ποδήλατό του στο πάρκο, ενώ δεν θα έπρεπε. Γι’ αυτό και υπήρχαν μπάρες στο πάρκο που απαγόρευαν την είσοδο στους ποδηλάτες.

Ο δικηγόρος της Nigel Lewers είπε προσφάτως στο δικαστήριο πως υπεύθυνος είναι ο ηλικιωμένος, ο οποίος χτύπησε τον σκύλο με το ποδήλατό του και ζητά κιόλας αποζημίωση.

Ο άντρας υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία από το ατύχημα, αλλά στο δικαστήριο αποδείχτηκε πως δεν φορούσε κράνος. Είπε μάλιστα στον δικαστή «δεν πιστεύω πως χτύπησα το σκυλί».

Η δίκη είναι σε εξέλιξη…