Στην κλίμακα αυτού που είχε προβλεφθεί κινείται ο  τωρινός αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων της Covid-19 στη Βρετανία, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον.

Άρα οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες προκειμένου να αξιολογηθεί εάν τα τοπικά lockdowns μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τον κορονοϊό.

«Η συχνότητα που βλέπουμε στις περιπτώσεις ουσιαστικά αντιστοιχεί λίγο-πολύ σε αυτό που πιστεύαμε ότι θα ήμασταν», δήλωσε ο Τζόνσον αφού η Βρετανία ανακοίνωσε χθες 22.961 νέα κρούσματα της Covid-19. Σύμφωνα με τις αρχές η εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει σε τεχνικό πρόβλημα που καθυστέρησε την μεταφορά 15.000 αποτελεσμάτων διαγνωστικών τεστ στο ηλεκτρονικό σύστημα.

«Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι οι ελαφρώς χαμηλότεροι αριθμοί που είχαμε δει δεν αποτύπωναν πραγματικά την κατεύθυνση στην οποία θεωρούσαμε ότι ήταν πιθανόν να κινηθεί η ασθένεια, άρα νομίζω ότι αυτοί οι αριθμοί είναι ρεαλιστικοί» δήλωσε ο Τζόνσον, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Το κρίσιμο είναι ότι στις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, θα δούμε πιο ξεκάθαρα εάν κάποιοι από τους περιορισμούς που εφαρμόσαμε….εάν αυτό θα αρχίσει να λειτουργεί ούτως ώστε να περιορίσει τον ιό».

Το τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα διαγνωστικών τεστ στην Αγγλία έχει πλέον αποκατασταθεί και δεν αναμένεται να προκύψει και πάλι, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Τερίζ Κόφι, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.