Δραματική η κατάσταση στο Ιράν: Δεν υπάρχουν πια κρεβάτια στα νοσοκομεία

Ο Ροχανί αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown στη χώρα


ΚΟΣΜΟΣ
15:27
30/09/2020
Δραματική η κατάσταση στο Ιράν: Δεν υπάρχουν πια κρεβάτια στα νοσοκομεία
loading

Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα κορονοϊού στο Ιράν, όπου, όπως καταγγέλλεται, δεν υπάρχουν πλέον κλίνες στα νοσοκομεία για ασθενείς με Covid-19.

«Αν οι υπεύθυνοι εξακολουθήσουν να αγνοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι ασθενείς με κορονοϊό σε πόλεις όπως η Τεχεράνη σύντομα θα αναγκαστούν να λαμβάνουν θεραπεία στους διαδρόμους των νοσοκομείων, διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν άλλες κλίνες», δήλωσε ο επιδημιολόγος Μασούντα Μαρντανί μιλώντας στην εφημερίδα Watane’e Emrus.

Μόνο οι μισοί κάτοικοι των μεγάλων ιρανικών πόλεων τηρούν το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, με αποτέλεσμα τα μέσα μεταφοράς και τα εμπορικά κέντρα να έχουν αναχθεί σε επίκεντρα της μόλυνσης, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον Μαρντανί, η κατάσταση είναι χειρότερη στην Τεχεράνη που έχει 13 εκατομμύρια κατοίκους.

«Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που το αίτημα για lockdown μίας εβδομάδας στην Τεχεράνη είναι ρεαλιστικό (…) διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες να προσφέρουμε ιατρική περίθαλψη», υπογράμμισε.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί μέχρι στιγμής αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown στη χώρα, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συνηθίσουν να ζουν με τον ιό, τον οποίο θεωρεί μακροπρόθεσμη πρόκληση. Ο Ροχανί τάσσεται υπέρ της επιστροφής στην κανονικότητα και της αυστηρής τήρησης των μέτρων υγιεινής.

Στο μεταξύ ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού στο Ιράν έφτασε τις τελευταίες ημέρες τις 3.500, ενώ οι θάνατοι τους 200.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ιράν, περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από covid-19 και 25.000 έχουν πεθάνει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει